Fem sejrende fredagslinks

Fem sejrende fredagslinks

I onsdags blev en imponerende rekord brudt. Det skete i Dublin, hvor de tyske mestre fra Leverkusen måtte lide et nederlag i godt et år. Holdet har spillet 51 kampe uden nederlag, og de vandt Bundesligaen uden at tabe så meget som én eneste kamp. Det gjorde de i onsdags, hvor italienske Atalanta fortjent vandt 3-0.

Vinderne var glade. Taberne skuffede. Og sådan er det jo her i livet. Min far sagde engang at man ikke kan vinde hver gang, og min mor supplerede med ”Tab og vind med samme sind”. Jeg var en forfærdelig dårlig taber som knægt. Når vi tabte fodboldkampe, havde jeg pludselig ondt i knæet. Når jeg tabte badmintonkampe, kom jeg somme tider til at slå ketsjeren hårdt i gulvet.

Jeg er blevet rundere med årene. I dag kan jeg godt tåle at tabe, selv om jeg stadig elsker at vinde. Det gælder både i Wordfeud, på golfbanen og når vi har musiquiz. Men jeg vil ikke vinde for enhver pris. Nogle gange taber jeg næsten med vilje. For eksempel hvis man konkurrerer med børn. Her kan jeg godt finde på at lade barnet vinde.

Vil vinde for enhver pris

Og ja, der findes faktisk voksne mennesker, som helst vil vinde for enhver pris. Børn skal ikke skånes, og de kan lige så godt lære, at man taber en gang imellem. Siger de sejrsivrige voksne. Og den holdning skal de have lov at have. I fred. Jeg vil stadig lade mig tabe, når jeg spiller fodbold imod Aksel på 3 år. Han griner, har det sjovt og synes at jeg er den sjoveste at vinde over. Når Aksel bliver lidt ældre, skal han nok finde ud af mange ting.

Blandt andet at man ikke kan vinde hver gang, og at man lider nederlag i ny og næ her i livet.

Det er fredag og husets trofaste gæstelinker, hr Martin Bo, har sendt os 5 links. Tak, MB! Disse links handler om downloads af gratis og købe-software, printerudstyr, tegninger og kemiluppen.

https://www.downloadcrew.com: Som titlen indgyder, handler det om downloads her. Til Windows. Til Mac. Til Linux. Til smartphones og tablets.

https://comicart.dk: Er du til hyggelige og sjove tegninger? Så tjek dette danske site ud med internationale gallerier.

Taenk.dk: Kemiluppen fortæller om dine produkter indeholder uønsket kemi.

https://mysoftwarefree.com: Flere downloads, dog i gratis versioner, altså freeware! Hjemmesiden er en smule langsom …

https://www.abctoner.de: I denne tyske webshop kan du købe toner og blæk til din printer.

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.