Fem roskende fredagslinks

Fem roskende fredagslinks

Musikken spiller på Roskilde Festival, og det fejrer vi med 5 fredagslinks. Det havde vi nu nok gjort alligevel, selv om musikken tav på den store dyrskueplads. Plejer er nemlig ikke død, og da Nettips serverer 5 fredagslinks her på sitet næsten hver fredag, gør vi det naturligvis igen i dag.

Når man plejer at gøre noget, kan det være ensbetydende med et rutinepræget stykke arbejde, som man har udført tusinde gange tidligere. Nogen plejer at rejse til Skagen i uge 32, nogen plejer at børste tænder efter morgenmaden, nogen plejer at ryge en cigaret efter sex, nogen plejer at drikke kaffe i sengen og så videre.

Nogen oversætter det også til ”en tradition”. Mange har for eksempel en tradition til sankt hans, hvor man mødes over mad, bål og båltale. Andre har en tradition om at rejse hen til et bestemt hotel på et bestemt rejsemål på et bestemt tidspunkt.

Der er mange fordele ved plejer og traditioner. Man skal for eksempel ikke bekymre sig om, hvad der skal foregå eller hvor det skal foregå. Dermed slipper man for det velkendte ”men jeg troede …”. Når tingene skal være, som de plejer, er der struktur og et relativt fast skema. Man minimerer risikoen for misforståelser.

Griber du altid bolden?

Plejer eller traditioner kan også være hæmmende. Hvis alting skal foregå, som de plejer, er vi i en gråzone, hvor nytænkning er i fare for at blive syltet til fordel for den sikre løsning. Hvis vi for eksempel plejer at deltage i Open by night i Andeby, er vi så meget i automatpilot-mode, at vi måske går glip af en spændende open by night i Gåserød.

Smid boldene op i luften og grib de bolde, der skal gribes, men overvej også at tage chancen og kast en bold så højt op, at du risikerer at tabe den. Det går næppe helt galt af den grund, og du vinder måske en helt ny måde at kaste bolden op i luften på. Det hedder positiv berigelse.

Fredagens links trækker os i kløerne på Linux, Neymar, Tour de France, Noma og østeuropæisk heavy metal.

www.plejer.net: Jeg tog chancen og besøgte dette site. Det har intet med det danske ord plejer at gøre. Til gengæld handler det om heavy metal på et østeuropæisk sprog.

www.neymaroficial.com: Neymar er en genial fodboldspiller, men for pokker jeg forsager hans attituder og skuespil. Faktisk burde han skamme sig. Her får du hans officielle hjemmeside.

www.letour.fr: Vi bliver i den falske verden med usandheder, svigt og snyd. Årets Tour de France skydes i gang i weekenden. Må den bedst dopede cykelrytter vinde.

www.noma.dk: Noma er uden tvivl en af verdens bedste restauranter, men hvilken skuffelse at besøge hjemmesiden. Prøv lige deres online booking.

www.suse.com: Linux-distributøren og selskabet bag SUSE er solgt for 2,54 milliarder dollars. SUSE, der har en kamæleon som maskot blev etableret i Tyskland i 1992.  Det er en svensk fond, der står bag købet, som herefter vil være svensk-ejet. Kilde: Pomse fra Nettips-forummet.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.