Fem rigtige fredagslinks

Fem rigtige fredagslinks

Hvad er rigtigt og hvad er forkert? Det er jo et spørgsmål, som sikkert vækker genklang hos de fleste, for hvem har ikke hørt det spørgsmål mange gange i livet? Og svaret må oftest bero på en subjektiv vurdering. Er det rigtigt at drille kollegerne – eller er det forkert?

Den drillende part synes sikkert, at det er helt i orden, altså rigtigt. Mens parten, der bliver drillet, måske har et andet syn på sagen. Sådan er det jo tit derude: hvad nogen synes er rigtigt, finder andre forkert. Og somme tider kommer man i tvivl.

Så er det jo rart, at man i yderste konsekvens kan tage den danske domstol i brug. Det var hvad Kasper Würtz blev nødt til at gøre, da en mandsperson, som jeg ikke agter at bringe navnet på, kopierede Kaspers keramiske mesterstykker. Tyveknægten, som jeg vil tillade mig at kalde mandspersonen, fik masseproduceret keramik, som Kasper havde skabt.

Kopi af keramik

Eller sagt på dansk: mandspersonen tillod sig den frihed at kopiere keramikken og herefter markedsføre den i Danmark som hans egen kreation. Nu har retten talt: mandspersonen har kopieret Kaspers arbejde og skal straffes derefter. Dommen er anket. Og så længe sagen kører, kan mandspersonen fortsat sælge de kopierede produkter.

Det, mandspersonen gør, er altså forkert. Mandspersonen og hans advokat er uenige. De synes de har gjort det rigtigt. Hvis man spørger mig, er mandspersonen et lille menneske, som straks burde erkende at han har begået uret, og at han naturligvis trækker sine produkter tilbage. Det tror jeg ikke at mandspersonen gør. Jeg synes han skal skamme sig. Og heldigvis er mandspersonens navn bragt i de danske medier.

Jeg skriver ”heldigvis”, fordi mandspersonen bør stå ved den handling han har begået. Sådan er det jo, hvis man begår uret. Og heldigvis er det således at hvis dommen omstødes, kan mandspersonen se sig selv i øjnene – og sig selv i spejlet, når han står op hver morgen.

Det er fredag og vi skal fredagslinke. I dag handler vores fredagslinks om Kaspers keramik, antivcirus, Afghanistan, rigsretten og et gratis alternativ til Photoshop.

https://khwurtz.dk: Her ser du hjemmesiden for Kasper Würtz. Se dig omkring og lad dig inspirere af smuk keramik.

https://www.av-test.org: Her handler det om test af antivirusprogrammer. Et emne som altid vil være aktuelt.

https://rigsretten.dk: Der kører i øjeblikket en rigsretssag imod politiker Inger Støjberg. Det kan du læse mere om på hjemmesiden.

https://president.gov.af: Hjemmesiden for Afghanistan. Videoklip. Taler. Nyheder. Udtalelser.

https://www.darktable.org: Et gratis alternativ til billedprogrammer á la Photoshop. Darktable er open source til Windows, Mac og Linux.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.