Fem rene fredagslinks

Fem rene fredagslinks

I herrens mange år har jeg anerkendt, anbefalet og lovprist gratisprogrammet CCleaner. Dette prægtige stykke software har renset adskillige harddiske verden over, og det var også et af de programmer, som jeg altid anbefalede mine kursister på internetkurser.

CCleaner kunne nemlig det, som mange andre programmer ikke magtede: at finde og fjerne overflødige filer, programmer og databaseregistreringer, og som rosinen i pølseenden er CCleaner helt gratis. Derfor var det et perfekt program, som kursisterne kunne fornøje sig med, uden at andet crapware blev installeret.

– Det var da et fantastisk program du anbefalede os i går, Allan. Jeg installerede det på hjemmecomputeren, da jeg kom hjem, og CCleaner fandt og fjernede over 1 GB data. Sådan sagde en kursist til mig en dag. Glæden over CCleaner er desværre væk. Og det er CCleaners egen skyld.

CCleaner er nemlig overtaget af antivirusproducenten Avast, som jeg også varmt har anbefalet. Nu har folk med magt besluttet, at CCleaner skal ligge og lure i baggrunden på din harddisk, og med jævne mellemrum vil CCleaner ”ringe hjem” til producenten og sladre om dine gøremål på computeren. Sådan noget sladder bryder jeg mig ikke om. Desuden popper små annoncer op en gang imellem.

Vanvittig malware i CCleaner

Med andre ord indeholder CCleaner en form for vanvittig malware, og programmer med malware skal man holde sig fra. Hvis du for eksempel lukker CCleaner ned ved at klikke på krydset i højre hjørne, ser det ud som om at programmet lukkes, men sandheden er en anden: CCleaner minimerer og ligger altså stadig og holder øje med dine bevægelser.

En god periode med et godt stykke software er slut. Det er aldeles umuligt at anbefale CCleaner og Avast til nogen som helst, og der skal virkelig ryddes op i programmeringen på CCleaner, før jeg anbefaler og anvender programmet. Samme indstilling vedrørende Avast Antivirus er trådt i kraft. Når producenter bliver for kreative, skal de mærke en konsekvens.

Det er fredag og solen skinner mange steder. Vi fejrer situationen med fem fredagslinks, som frister dig tæt på en dygtig amerikansk musiker (Jonathan Wilson), et smart program, Betanews, en gammel festival samt et stort Q.

www.tryshift.com: Hvis du har flere e-mailkonti og sociale medie-konti, kan du med fordel forsøge dette system. Det findes i gratis versioner samt versioner, som koster dollars.

www.betanews.com: Gode artikler om it, it-sikkerhed og gadgets. Her kan du blandt andet læse om CCleaners brøler.

www.1700festival.dk: I Ringkøbing fejrer de livet med en festival, der omhandler livet for 300 år siden. Det sker i dag og i morgen, hvor du blandt andet kan opleve et historisk marked, mærke suset fra 1700-tallet og opleve gøgl i mange afskygninger.

www.q.dk: Ja, hvad mon gemmer sig bag dette feminine domæne? Du får lov at gætte en gang.

www.songsofjonathanwilson.com: Hvis du har mod på at lytte til noget måske nyt musik, så tjek denne gæve amerikaner ud. Han er stinkende dygtig og turnerer i disse dage rundt med legendariske Roger Waters fra Pink Floyd.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.