Fem reklamerende fredagslinks

Fem reklamerende fredagslinks

Internettet er fyldt med dem, og vi undgår dem næppe. Talen falder på reklamer i øst og vest, og det er snart sagt helt umuligt at surfe rundt på en hjemmeside uden at blive bombarderet med irriterende annoncer for SEO, undertøj, billigrejser og den nye Pixel 8 smartphone.

Og jeg kan sådan set godt leve med, at disse reklamer omkranser min færden på internettet. Hjemmesider skal på en eller anden måde finansieres, og da mange af os ikke abonnerer på tjenester via et månedligt eller årligt beløb, er hjemmesider nødt til at hente penge hjem på andre måder.

Her på Nettips havde vi i en periode annoncer på sitet. Det foregik via Googles sponsorerede links, og det var en annonceform, som efter min mening generede mindst. Der skete så det, at Nettips bragte en artikel, som åbenbart gik skævt ind på Google, så de bad os om at stoppe samarbejdet.

Så spejdede jeg efter alternative bannerannoncer, men indtægterne var så beskedne, at jeg valgte at droppe annoncer her på hjemmesiden. Jeg er nemlig ikke ude på at genere oplevelsen for andre via intetsigende og forstyrrende reklamer. Ikke mere hellig snak herfra.

Men jeg er godt nok udfordret på mange hjemmesiders reklamer og annoncer. Især væmmes jeg ligefrem på hjemmesider, som propper reklamer op i halsen på mig. Popup reklamer, videoklip som pludselig ”sidder fast” på telefonskærmen samt hjemmesider som automatisk scroller mig op i toppen for at vise en ligegyldig reklame fra Elgiganten.

Hvis man vælger at bringe annoncer på en hjemmeside, synes jeg at man bør overveje hvordan dette gøres så venligt som muligt. Uanset om annoncen  forstyrrer eller ej, klikker jeg kun på den, hvis budskabet frister mig. En billigrejse til Rusland får ikke mit klik. Uanset om den forstyrrer eller ej. Men en reklame for en god flaske rødvin til special price kan godt fange min opmærksomhed. Uanset om den forstyrrer eller ej.

Det er fredag og vi skal en tur på internettet. I dag handler vores links om CRM, Hamas, en hedengangen søgemaskine, SEO-værktøj samt udlejning af festgrej.

https://midtvestfestudlejning.dk: Skal der være fest? Så lej grej fra Midtjylland.

https://hamas.com: Domænet er til salg.

https://www.altavistasearchengine.com: Den første rigtige søgemaskine jeg stiftede bekendtskab med, hed AltaVista. Her er et forsøg på at genskabe maskineriet.

https://screpy.com: Screpy er et værktøj, som hjælper dig med SEO på hjemmesiden.

https://airtable.com: Få styr på din kalender, dine opgaver og dine kunder. Og lidt til.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.