Fem raketske fredagslinks

Fem raketske fredagslinks

Så blev det sidste fredag i 2023. Vi skriver den 29. december 2023, og dermed fejrer Nettips.dk den sidste fredag i ’23 med 5 tryllebundne fredagslinks, som atter er leveret af vores trofaste link-bidrager, Martin Bo. Stor tak til MB for dine herlige bidrag.

Når vi går ind i 2024 er der ting, der ændres. Altså ikke nødvendigvis her på kanalen, men sådan ude i samfundet. Der hvor det virkelige liv udleves. Jeg faldt over en artikel i Avisendanmark.dk, som kunne berette om nogle ting, der ændres, når raketter fyres af nytårsaften klokken 00.00.

Det bliver for eksempel tilladt for jægere at skyde hjortevildt med bue og pil. Der går altså Robin Hood i denne form for jagt. Der går også klapjagt i brugen af frimærker. Gamle frimærker risikerer at blive værdiløse, og så stiger taksten for et brev i Danmark til 25 kroner. Hahaha. 25 kroner for at sende et fysisk brev fra Varde til Esbjerg. Gak gak.

Nyt for børn, unge og ældre

Vi kan også forvente at se nogle lange lastbiltog på motorvejene. Man må nemlig køre med dobbelttrailer, således at hver lastbil kan transportere dobbelt så meget gods. Det giver god mening set med klimabriller, men nu må vi så blot håbe, at de holder sig i inderste vognbane. Ellers er der dømt massekø.

Barnets lov træder i kraft 1. januar 2024, og det vil forbedre børn og unges muligheder for at bestemme mere over deres eget liv. Der sker også noget på pensionisterne bord. Hvis de tjener lidt skillinger ved siden af pensionen, vil denne arbejdssum ikke længere blive modregnet i pensionsydelsen. Mon vi kan forvente et senior-rykind på landets arbejdspladser?

Og Store Bededag er nu lagt i graven. Når vi nærmer os denne dag i 2024, kan du glemme alt om fridag – med mindre at du har en chef, der stadig vil holde liv i helligdagen  -som altså ikke længere er en helligdag. Jeg gætter på at denne beslutning vil være medvirkende til, at der er regeringsskifte efter næste Folketingsvalg.

Økonomisk kriminalitet

Endelig skal det handle om flere penge. Det bliver dyrere at købe og sælge narkotiske stoffer på udvalgte steder, og så bliver der større kontrol med butikkernes digitale kasseapparater. Det skal gerne være med til at begrænse sorte penge i detailhandlen.

Nettips ønsker alle et godt nytår. Kom sikkert ind i 2024, tænk jer om og pas på hinanden. Vi lukker af med Martin Bos 5 links, der peger på frø, snenørderier, transport af filer, fodtøj samt nyheder om Windows og open source.

https://sika-mut.dk: Her handler det om bæredygtigt fodtøj til store og til små.

https://chipp.in: Som golfspiller troede jeg at dette var et golfsite, men da Chipp er stavet med 2 P’er, handler det i stedet om chips i elektronik.

https://www.transferxl.com: Her kan du sende filer til andre – op til 5 GB på en gratis løsning. Dette er altså et alternativ til WeTransfer, som er godt kendt derude.

https://blandselvfroe.dk: Så skal der blandes økologiske frø til blot 17 danske kroner.

https://www.snowcountry.eu: Sidst men ikke mindst: Her står den på udstyr til folk med hang til sne i alle afskygninger.

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.