Fem provinsielle fredagslinks

Fem provinsielle fredagslinks

Der var så dejligt derude på landet. Og det er der stadigvæk. Mange mennesker – især de unge – valfarter ind til de større byer for at realisere sig selv. Jeg forstår det godt. Der sker mere i Aalborg end i Skørping. Der sker mere i Odense end i Nyborg. Der sker mere i København end i Frederiksværk.

Og sådan er det jo. Vi skal sørge for at vores unge mennesker har det godt og at de fyldes med initiativer, god kaffe, cafemad og kolde øl i samvær med andre unge mennesker. De skal mærke livet. De skal føle livet. På godt og ondt.

Det er netop sammen med andre mennesker, at vi udvikler os. Vi kan være nok så dygtige til noget, men hvis vi nørder i eget selskab uden skelen til livet omkring os, går vi langsomt til. Vi sygner hen i egoisme og glemmer i værste fald det begreb, man kalder næstekærlighed.

Hvad har du gjort for en anden i ugens løb? Har du hjulpet en du godt kan lide. Eller måske en du slet ikke kender? Holdt du døren for den ældre dame ved tandlægen? Holdt du en ældre mands taske, mens han steg ind i bussen? Pustede du på den lille drengs knæ, mens han græd fordi han faldt på vejen?

Husker du at smile til din næste? Det glemmer de nemlig tit i storbyerne. I Svendborg kan vi godt joke med hinanden på den gode måde – også selv om vi ikke kender hinanden. Forleden dag ville kassegutten i Føtex kaste et ekstra blik på min leverpostejs pris. Jeg spurgte om han var sulten og tilbød at hente en sandwich til ham.

Han smilede retur. Og det gjorde damen bag mig i køen også. Sådan hygger vi os i provinsen. De gange jeg har handlet i Fakta i København ser man sjældent smil. Og man hører sjældent smalltalk over byttepengene. Det gør vi på Sydfyn. Og i Nordjylland. Og på Vestsjælland.

Derfor flytter mange af vores unge mennesker heldigvis hjem, når de er kørt trætte i storbyen.

Denne omgang fredagslinks trækker dig hen til ikoner i massevis, kreativt webdesign, klokkeslæt i byer, lange links til korte links og inspiration til sjove e-mails

www.dotonpaper.net: Kreative folk, der leger med webdesign på en lidt anden måde. Måske også lidt kedeligt?

www.yesemails.com: Trænger du til at sende en sjov e-mail? Måske finder du inspiration her.

www.goo.gl: Er du løbet ind et megalangt link – altså en laaaaang webadresse, så forkort den til et lille let, link.

www.qlock.com: Hvad er klokken et andet sted i verden? Før musen henover et sted eller by på kortet og få klokkeslættet at vide.

www.iconfinder.com: Et spændende bibliotek med alverdens mystiske og fascinerende ikoner – og mere til.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.