Fem protesterende fredagslinks

Fem protesterende fredagslinks

Tænk at man kan vende rundt på en tallerken uden at virke rundtosset. Måske kun tosset? Nå, ikke et ord om politiske dispositioner i ugens løb, men det er altid interessant at betragte personer, organisationer, klubber, partier og hvad ved jeg ændre holdning over natten.

Det jeg forsøger at fremtone er at det altid er farligt at stille ultimative krav, eller postulere at beslutninger ikke kan omstødes. For de fleste beslutninger kan jo godt revurderes eller ændres, hvis der kommer nyt lys på projekterne. Det skete i sagen om et boligkøb på Langeland. Den danske regering havde planer med et opholdssted på Sydlangeland.

Men den lokale befolkning sagde nej. Og det gjorde de øvrige partier i Folketinget også. Derfor var der en beslutning, som ikke kunne ændres, der blev ændret. Ja ja, lidt forvirrende, men sådan er det – og sådan må det altså være. Det hjælper at protestere en gang imellem. Vi skal ikke altid finde os i ting og sager.

Vi opretter da bare en demonstration

Sådan tænkte en flok fodboldgale mennesker fra Vestegnen også. De ville så gerne fejre en fodboldklubs mesterskab, men corona-restriktioner gjorde, at de ikke måtte forsamles så mange mennesker på en gang. Så sagde en kreativ fodboldfan pludselig:

– Skal vi ikke bare oprette en demonstration?

De andre fodboldfreaks kiggede forvirret på personen. Øh, det var da egentlig en god ide, for så kunne de gå i et korstog igennem byen på vej mod stadion for at hylde de lokale fodboldspillere. Da dommeren fløjtede kampen af, var det en kendsgerning at klubben havde vundet mesterskabet. Fodboldtosserne jublede.

Demonstrationer og festivaler

De drak bajere, sang, råbte og skreg – og mange gav hinanden knusere, tungekys og det der er værre. Imens sad jeg på Sydfyn og ærgrede mig på kulturens vegne over at musikfestivaler er aflyst i år.

Nu ikke flere forbitrelser herfra. Det er weekend om lidt, solen skinner og med lidt held og lykke fløjter fuglene til os på vores vej. Selv om ting kan se sorte ud, må man aldrig opgive håbet.

Fredagens links sender os i armene på et forfattertalent, et filmmagasin, en overnatningsmulighed, et feed og hælsporer.

https://stinepilgaard.dk: Denne unge forfatter fortjener en masse opmærksomhed. Stine Pilgaard er et stort talent og hun har netop vundet De Gyldne Laurbær.

https://www.campanyon.com: Campanyon er et nyere, genialt koncept, hvor man nemt og hurtigt finder labre overnatningssteder i naturen. Sov godt.

https://www.buzzfeed.com: BuzzFeed er et sted med oceaner af nyheder, videoklip og blogindlæg.

https://hælsporer.dk: Hælsporer er bestemt ikke noget man ønsker sig. Skulle det alligevel ske, er der her en masse gode tips og tricks til behandling mod hælsporer.

https://www.ekkofilm.dk: Filmmagasinet EKKO bringer nyt fra filmens verden: artikler, anmeldelser, blogs og meget mere.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.