Fem politiske fredagslinks

Fem politiske fredagslinks

Nå, så blev der udskrevet valg, og den danske befolkning skal nu i de næste mange dage høre den ene politiker efter den anden fortælle, hvorfor vi skal vælge ham eller hende. Man kan sige at magnetismen dukker op for alvor, hvor mikrofoner og kameraer fra journalister tiltrækker sultne politikere. Og de finder frem til de journalistiske redskaber på rekordtid.

Politikerne står og tripper og gør alt for at komme til orde i en omgang valgflæsk, hvor alle taleminutter er guld værd for den enkelte. Alle politikere har en mening om alt (næsten), og for dem gælder det altså om at overbevise dig og mig til at stemme på vedkommende. Og bare rolig: én skal vi nok stemme på – eller måske et parti, men vi skal nok stemme.

Jeg kan egentlig godt forstå, at politikerne er sultne for skærmtid og nævnelse i medierne. Tv er en stærk magt at komme til orde i, og hvis man samtidig kan komme i landsdækkende medier med geniale udtalelser, er det et ekstra plus. Kan man også skabe noget stort, der bliver delt på de sociale medier, er taburetten næsten sikret.

Men det omvendte scenarie er også en mulighed. Eller omvendt: her mener jeg at en politiker kan udbasunere et synspunkt, som enten er forskruet, fordrejet eller blot misforstået. Måske får politikeren udtrykt sig ”skævt” eller måske bliver tingene sagt på en kluntet måde. Måske er holdningen helt hen i skoven. Her skal politikerne altså finde sig i at blive udstillet i medierne – de sociale inklusive.

Bevar respekten

Her kan vi almindelige danskere med stemmesedler i hånden altså udstille politikernes kejtetheder, og vi kan dele det på nettet, grine ad dem med finurlige smileyer og kommentere på sarkastisk vis. Desværre er der også borgere, som på det slemmeste sviner politikerne til med ukvemsord, eder og forbandelser, og nogen truer ligefrem med bål, brand, voldtægt, mord og det der er værre.

Så lavt skal vi altså ikke synke. Lad os holde os til en ordentlig tone, når vi kommenterer politiske udtalelser. Det fortjener politikerne trods alt. Men så må vi også bede om at politikerne behandler hinanden med respekt, og at de taler ordentligt til og om hinanden. Nogen mener at den politiske arena svarer til lidt af en børnehave. Nu har politikerne chancen for at bevise, at de er voksne nok til at danne et parlamentarisk grundlag for at kunne være med til at styre Danmark.

Det er fredag og foråret vender tilbage. Huhej. Skønt. Det fejrer Nettips med at servere 5 brandlabre fredagslinks, der peger på leg emd domæner, pølsevogne, filoverførsler og gratis bøger til Kindle.

www.nillers-polsevogn.dk: Ifølge Jyske Vestkysten lukker Nillers Pølsevogn, og det er der mange i Esbjerg, der bliver kede af. Inden det sker, kan du nå at se Nillers hjemmeside. Den er fabrikeret for et par år siden (!), og det er helt befriende at se en hjemmeside i godt, gammeldags og rustikt webdesign.

www.valg.dk: Venstres Ungdoms har gjort et kup: de har købt dette labre domæne og lagt deres hjemmeside ind på domænet. Godt set, unge venstreløver.

www.folketingsvalg.dk: TV2 har gjort næsten det samme. De har købt dette meget sigende domæne, hvorefter man transporterer folket ind på en politik sektion. Hvis man vil vide mere.

www.file.pizza: Har du brug for at sende en ”hemmelig” fil til en god ven. Så kan du måske have gavn af dette gratis værktøj på nettet.

www.hundredzeros.com: Ejer du en Kindle? Altså sådan en smart ebogslæser? Så finder du måske din næste bog her – helt gratis. Biografier, kunst, børnebøger, historiske bøger, jura, medicin, spændingsromaner og meget mere.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.