Fem piratiske fredagslinks

Fem piratiske fredagslinks

Så er piraterne i Afrika sluppet løs. Eller rettere: tre af de fire pirater har fået lov til at forlade det danske krigsskib. Den sidste, som mistede noget af benet, er sendt i behandling. Godt for ham. Og heldigt for de tre andre, at de fik lov at forlade dækket i måske god ro og orden.

Hvis de havde røvet en dansk bank og var taget på fersk gerning, var de ikke sluppet så nådigt. Så havde de fået et hak i deres straffeattest samt adskillige år bag lås og slå – måske på vand og brød. Men fordi Danmark ikke har en overleveringsaftale med lande i området, slipper man disse hardcore banditter på fri fod.

Man kan diskutere om der er pædagogiske træk imod sådanne skrupelløse banditter. Disse pirater har intet at tabe på grund af deres ulyksalighed i hjemlandet. Fattigdom gør at de intet har at miste. Slet ikke nu, hvor de kan forlade skibet som ”frie mænd”. Eller sagt på en anden måde: – Hvis vi ikke får en straf, kan vi jo lige så godt fortsætte.

Fy fy skamme skamme

Tænk hvis det samme gjaldt herhjemme i trafikken. Du må altså ikke køre for hurtigt, Allan. Fy fy skamme skamme. Det skal altså ikke ske igen, vel da?

Når man snakker om opdragelse og dannelse, er det tit at navneordet konsekvens toner frem i debatten. Det skal have en konsekvens, hvis man jokker over stregen. Hvilken konsekvens? Tja, det må overtrædelse være med til at afgøre. Hvis du kører lidt for hurtigt, skal det koste en lille konsekvens. Hvis du kører meget for hurtigt, skal det have en stor konsekvens.

Sådan er det også i skolen. Hvis ungerne ikke gør, som lærerne siger, har det en konsekvens. Måske en anmærkning i karakterbogen. Måske en sveder efter skoletid. Måske en samtale med forældrene. Måske udefrikvarter i fire uger.

Måske skal vi give piraterne indefrikvarter i et halvt år. De må ikke forlade deres hjem, og hvis de gør det, forlænges straffen med et halvt år ekstra. Og hvis de atter overtræder, skal det koste et år ekstra. Og hvis …

Som tidligere skolelærer kan jeg blot konstatere at situationen med piraterne er uholdbar. Landene omkring piraterne skal tages med på råd, og der skal nogle aftaler på bordet, således at skibstrafikken kan forløbe uden denne farlige trussel. Piraterne skyr ingen midler, om det så skal koste deres og andres liv. Det kan ikke fortsætte sådan.

Men Nettips fortsætter med fredagslinks. I dag skal det handle om så spændende emner som en matematiklærer, CRM, ERP, hjemmesidestatistik og SEO.

https://websiteseostats.com: En lille karaterbog til folk, der gerne vil have bedømt deres hjemmeside i forhold til søgemaskineoptimering.

https://www.dolibarr.org: Dolibarr er open source og altså gratis software der fokuserer på CRM og ERP.

https://www.chatwoot.com: Vi fortsætter med at se på hvordan du kan styre dine kundeforhold med Chatwood som afvikles online. Der er en gratis løsning.

https://plausible.io: Hvis du har din egen hjemmeside, bruger du måske Google Analytics til at holde styr på dine besøgende. Her er et alternativ, som jeg dog ikke kender. Endnu.

https://anettekmatematik.com: Her er skolelæreren Anette. Hun er matematiknørd og -geni, og hende skal du bruge hvis du har behov for at lære matematik.

Læs også

1 Comments

  1. Allan F.

    Det er hovedløst at sende vores højst uddannede soldater til området, når der ikke foreligger nogen som helst aftaler med de omkringliggende nationer. Det kan være grunden til, at for eksempel Rusland ikke tager fanger efter en skudveksling. Det vidner flere videoer på YouTube om. Disse soldater gør arbejdet færdigt. Det er svært at bebrejde dem, når det i virkeligheden er de omkringliggende landes totale foragt for såvel menneskeliv som internationale love, der er problemet.
    Jeg kvalmes dog, når jeg hører argumentet, at det er fattigdom, som driver folk til pirateri. Nigeria kunne være et land med en anstændighed levestandard for alle, hvis goderne fra bl.a. olie og mineraler blev fordelt retfærdigt. De, der vælger pirateri, kunne rette deres våben mod det styre, der er skyld i armoden.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.