Fem pinsede fredagslinks

Fem pinsede fredagslinks

Distortion. Og pinse. Heartland. Og kultur. Weekenden byder på mange delte kulturelle oplevelser, og uanset om det hedder København eller provinsen skal der nok blive tryk på her og der. Man hygger sig på forskellig vis, og man kan roligt tale om kulturforskelle, hvis man sammenligner Distortion med Heartland.

Distortion finder sted i Københavns gader, og rygterne fortæller, at det hele går op i druk, høj musik, pis og papir i den indre del af København. Unge mennesker skyder den af og har det øjensynligt vældig skægt, når de drikker den ene bajer efter den anden, mens de tisser op ad husmure og porte.

Det er der ikke ret mange udenforstående, som synes er skægt. Man skeler til denne gadefest og tænker, at ungdommen nu til dags burde være bedre dannet. Hvilke forældre har dog forsømt at lære deres børn, at de skal finde et toilet, hvis de skal småt eller stort.

Mangler der toiletter?

Eller er det faktisk sagens kerne: at der mangler toiletter ved gadefesten? Sådan er det så vidt vides ikke på Egeskov Slot, hvor den store kulturfestival Heartland går i gang. Sidste år var en gigantisk succes, da kulturpersonligheder mødtes tæt på Kværndrup, Sydfyn.

Der blev debatteret og skrålet musik, og til forskel på Distortion er det ikke primært de helt unge, der valfarter til det sydfynske for at opleve lidt kultur. Her er det langt hen ad vejen den modne hr og fru Danmark, der vil beriges med forskellige kulturelle oplevelser.

Nu er det ikke kun musik til folk i 70’erne, der er tale om. I dag spiller så ungdommelige orkestre som Velness Plader, Ukendt Kunstner og Alex Vargas. Lørdag står den blandt andet på Bisse og Eddie Vedder mens søndagen byder på Sort Sol og Bryan Ferry.

Fredagslinks til folket

I snakketelte forsøger kendte folk at sætte ord på forskellige emner. Skuespillere, kunstnere og andre kulturpersonager snakker løst og fast om tidens emner. I områder ved siden af dyrkes der yoga. Stemningen på heartland skulle være ganske hyggelig. Måske fordi der er toiletvogne nok, så folk ikke tisser på grevens hæk. Og måske fordi at gæsternes forældre har lært deres børn, at de skal finde et toilet, hvis de skal stort eller småt.

Fredagens links handler også om kultur. Og om computergrafik. Og om Knud. Og om hjertestartere. Og om Heartland festival. Og om Twitter.

www.langelandshjertestarterforening.dk: På Langeland forstår de at redde menneskeliv. Her har man nemlig oprettet en hjertestarterforening, hvor frivillige på hele øen træder til, hvis en beboer falder omkuld med hjertestop. Lad os få det bredt ud til hele Danmark.

www.telyuka.com: Få ikke kaffen galt i halsen, når du klikker ind på dette link. Du tror grangiveligt at det handler om fotos af en smuk, asiatisk pige, men næ nej: der er tale om kunstværker på en computer.

www.knuds.net: Hils på Knud. Knud er i 40’erne, og han har valgt at lægge gode fif på sin hjemmeside.

www.heartlandfestival.dk: Egeskov Slot ved Sydfyn. Stor festival. I år med Bryan Ferry – ham gad jeg godt at opleve. Og med Eddie Vedder fra Pearl Jam, ham gad jeg også godt at opleve. Og mange andre.

www.cant-not-tweet-this.com: Indholdet på denne hjemmeside kan du ikke tweete – prøv bare!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.