Fem pinsede fredagslinks

Fem pinsede fredagslinks

Pinsesolen danser inden så længe. Nogen ser det live. Andre ser det på afstand. Og nogen vil formentlig sove, når det sker. Men pinsesolen vil snart danse. Det er helt sikkert. Pinsen er den højtid i kristendomme, hvor vi fejrer Helligåndens komme. Pinsen fejres over to dage: Pinsedag, som er på søndag, og 2. pinsedag, som er mandagen lige efter.

Og så ikke mere snak om pinsen. Det kan også blive lidt for kompliceret med al den snak. Snakken går ellers lystigt igen. Man bemærker at det sociale liv efterhånden vågner op i Danmark, og det er dejligt. Her i Svendborg ses det på cafeernes udendørsarealer, hvor folk på behersket vis mødes og drikker kaffe eller andet godt.

Mange andre steder åbner også op. Skoler og uddannelsesinstitutioner er vel egentlig meget godt i gang igen, og nu er det altså museer, zoologiske haver, biografer, spillesteder og andre spændende steder, der slår dørene op.

Isolation – nej tak

Det har været en lærestreg for mig i denne krisetid. Her er det for alvor gået op for mig, hvor meget kultur og samvær betyder i mit liv. Jeg har fået udskudt en række koncerter, og det er først for nyligt at vi er begyndt at se andre mennesker i huset. Der har ikke været hermetisk lukket, men næsten.

Mennesket er ikke skabt til isolation, hvilket understreger hvor slemt det må være at blive arresteret af politiet og placeret i isolation i x antal dage. Ingen kontakt til omverdenen. Mutters alene. Kun forstyrret af flinke folk, der bringer kaffe, vand og mad.

Nok om det. Verden har fået en lærestreg, og vi kan nu så småt begynde at se fremad igen. Forhåbentlig. Vi skal helst ikke opleve et tilbageslag, hvor friheden endnu en gang berøves.

Derfor fejrer vi den kommende frihed med fem fredagslinks. Og i dag skal det handle om så forskellige emner som krise, USA, AGF, et nyt spændende parkeringsur og et sikkerhedstjek.

www.krise.dk: For sjov slog jeg dette domæne op. Jeg tænkte at det kunne være interessant at se, hvad der gemmer sig bag. Men det er der ikke noget specielt spændende ved. Et forlag såmænd.

https://highways-usa.com: Vil du vide lidt mere om USA, der går lidt grassat i disse dage på grund af voldelige politibetjente og Twitter-halløj? Så tjek dette danske site.

https://www.agf.dk: AGF. Foldboldklubben i Aarhus. Denne sympatiske fodboldklub går viralt efter en spændende tribuneopsætning i gårsdagens kedelige kamp imod Randers.

https://www.wusaa.co: Ny spændende dansk opfindelse. Det skal være slut med parkeringsbøder. Så nu kan du støtte projektet og få et nyskabende parkeringsur til nedsat pris. Jeg har bakket op – gør du mon?

https://www.immuniweb.com/ssl: Pomse, en af vores dygtige forumadministratorer, har et godt tip: ImmuniWeb stiller også andet gratis værktøj til rådighed for brugeren. Således kan du tjekke sikkerheden på diverse domæner, og netop dette værktøj har jeg selv brugt nogle gange, blandt andet til at tjekke sikkerheden på Nettips.dk.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.