Fem pelikanske fredagslinks

Fem pelikanske fredagslinks

Mærkede du vinden i onsdags? Nå ikke, så bor du nok i den nordlige del af Danmark. I havde havblik, blå himmel og solnedgang. Vi andre måtte nøjes med en heftig vind i pelikan-styrke, masser af vand fra oven samt tøj, der kunne vrides.

Vejret er tilsyneladende gået lidt amok i år. Eller i al fald i øjeblikket, hvor vi ser syndeflodslignende tilstande rundt omkring i verden. Og ja, jeg ved godt at jeg lige skal klappe hesten, hvis jeg synes at onsdagens vejr var syndeflodsagtig. Det synes jeg altså heller ikke.

Efteråret har bare været lidt barsk, synes jeg. Sensommeren ligeså. I gamle dage (!) kunne man rask væk sidde på terrassen og nyde de dejligste sensommeraftener, mens ungerne faldt i søvn og andre faldt i. Det har der ikke været mange muligheder for i år. Det herrens år 2017. Og jeg ved godt at vi ikke bør klage herhjemme.

Nordkorea: Hvem kommer?

De har det meget værre andre steder på kloden. Tørke, kraftige regnskyl, naturkatastrofer af slemmeste skuffe. Vi bør ikke brokke os i disse dele af kloden, hvor tingene såmænd nok skal gå, fordi et enkelt træ væltede og fordi nogle kældre blev invaderet af vand, som trængte igennem diverse som små soldater.

Nu ved jeg ikke hvordan vejrsituationen er i Nordkorea, men der har de masser af soldater i sving. Dette ganske lille rige har åbenbart travlt med at se spøgelser. Det gjorde vi også en gang: ”Russerne kommer”. Vi frygtede invasion fra den sovjetunionske styrke, så vi rustede op på fuld styrke i Nato-land.

Nu gør de det samme i Nordkorea. De er bange for at vi kommer og stjæler deres rige. Derfor synes man på de breddegrader at de skal teste det ene våben efter det andet. Brint. Atom. Alting. Verden er et farligt sted at være, men alligevel er jeg af den opfattelse, at vi skal leve mens vi er her. På godt og ondt. Tage en enkelt dag ad gangen, og hvis vores kælder bliver oversvømmet, går det nok alligevel.

Denne fredag fokuserer på de spraglede links på internettet. Derfor trækker vi dig hen til websteder, hvor du kan blive klogere på DR, digitale bogservice, fitness, en anonym browser der gør dig anonym samt grafisk blikfang.

www.peakout.com: En dansk hjemmeside med et udenlandsk domæne. Wow, hvad mon det så er? Det handler om fitness og træningsmuligheder på smartphone. Velkommen.

www.digital-servicebook.com: Vi snupper endnu et dansk websted med udenlandsk adresse, som ganske vist trylles om til en dansk adresse, når du besøger hjemmesiden. Også velkommen til jer.

www.epicbrowser.com: Her kan du downloade en gratis browser, så du kan bevæge dig rundt på nettet i anonym tilstedeværelse. Jeg kender ikke Epic, men det er måske forsøget værd?

www.blikfang.nu: Endnu et dansk website med et lidt anderledes domæne. Men et lækkert domæne, synes jeg. Blikfang! Det siger alt, og her er det grafisk assistance i topkvalitet, der venter.

www.dr.dk: Er lønningerne for høje hos DR? Det ved jeg ikke, men jeg synes godt om organets hjemmeside. Du kan lytte til radio, se tv og læse en masse nyttige artikler.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.