Fem pechaske fredagslinks

Fem pechaske fredagslinks

I går aftes deltog jeg i et meget hyggeligt arrangement på Kammerateriet i Svendborg. Der stod på Pecha Kucha på programmet, og det er ensbetydende med små, korte oplæg med vidt forskellige emner. Det kan anbefales at møde op, hvis det kommer til din by. Men hvad er pecha kucha?

Pecha kucha er et stærk opfindelse, hvor forskellige emner præsenteres af en oplægsholder. Nu er der nogle krav til oplægsholderen, der skal overholdes for at være et ægte pecha kucha oplæg. Først og fremmest skal oplægget indeholde 20 billeder, der præsenteres på en storskærm. Typisk i en PowerPoint præsentation.

Dernæst skal der indsættes automatisk overgang fra billede til billede efter 20 sekunder. Det betyder altså at oplægsholderen skal holde et oplæg på 20 x 20 sekunder med baggrund i 20 billeder. Det giver alt i alt et oplæg på 6 minutter og 40 sekunder.

Det stiller visse krav til oplægsholderen. Man skal skabe sig en god komposition for oplægget, og rækkefølgen for de 20 billeder er vigtig og central. Desuden skal man indøve sit indlæg, så indholdet matcher billederne samt overgangen fra billede til billede. Det er sværere end det lyder, vil jeg mene.

20 sekunder går stærkt

For et par år siden prøvede jeg det på egen krop. Emnet var Google, hvor jeg viste skæve sider af Google, og jeg fandt hurtigt ud af at de 20 sekunder går hurtigere, end man regner med. Der gik ikke stress i oplægget, men næsten …

I går aftes hørte jeg om 7 forskellige emner. For eksempel hørte jeg om gevinsten ved at skrive ting ned i hånden, om hvordan man lægger et ægte lergulv, om mindeplader i forskellige udtryk, om fysioterapi for hunde og katte samt om at trække vejret.

Skulle din by byde på et pecha kucha arrangement, så synes jeg du skal møde op. Læn dig tilbage og nyd at andre mennesker har forberedt et oplæg til dig. Køb en kop kaffe eller en kold øl. Slap af. Og træk vejret.

Fredagens links serveres af Martin Bo, som venligt har indsendt 5 gode links. Tusind tak for det, Martin Bo. De handler om pakker, filoverførsler, medborgerhus, skjorter og busser.

https://wetransfer.com: Her sender du op til 2 GB filer til en god ven.  Ingen registrering. Det er gratis.

https://bentbanani.com: Køb unikke skjorter – køb dem før din hippe nabo.

https://www.bookingabus.com: Hvis du har brug for en bus i det blå

www.sydpolen.eu: Nej, det er ikke Antarktis, der er tale om, men  et medborgerhus i Næstved med varme.
wwww.pakke.dk: Send dine pakker billigt.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.