Fem påskede fredagslinks

Fem påskede fredagslinks

Tænk at man skal stå op en langfredag og opdage at sneen stadig ligger derude. Sne er kold og våd. Der er hverken påskeæg, forår eller kyllerylle over påskesne, så jeg vil gerne bede om at få afskaffet mere sne på denne side af sommerferien.

Lige som jeg gerne vil have afskaffet den strejke eller lockout, der måske er på vej. Udskudt ganske vist. Det er dejligt at man kan udskyde ting, man ikke bryder sig om. Det opdager jeg for eksempel at nogle gør, når de skal betale deres regninger. Så udskyder de den sure pligt. At betale for et produkt eller ydelse, som de har fået leveret.

Man kan også skylde en tjeneste, men det er noget andet, synes jeg. Jeg er ret sikker på, at jeg skylder mange tjenester, men min hukommelse fortæller også, at jeg har nogen til gode. Dette tjeneste regnskab skal man ikke gå højt op i. Mener jeg. Det er klart, at hvis du gang på gang beder andre mennesker om at hjælpe dig, og du selv forsømmer at hjælpe andre, har du en kedelig tjeneste saldo.

Plus på kontoen

Man kan godt forsøge at stile efter en rimelig balance, men jeg foretrækker nu at have et stort plus på den konto. Jeg vil hellere have tjenester til gode frem for at skylde. Og det er vel at mærke ikke et regnskab, jeg går op i, når blot jeg ved med mig selv, at jeg er godt nok med.

Det er livsbekræftende at gøre en anden person en tjeneste, og det behøver altså ikke at være alverden. Måske tager du naboens skraldepose. Måske lufter du genboens umulige gravhund. Måske henter du kaffe til en kollega. Måske renser du toilettet efter kæresten. Måske maler du dine forældres dagligstue.

Det er befriende at gøre en tjeneste, og du vil mærke en god fornemmelse i kroppen og hovedet, når tjenesten er veludført. Måske tager tjenesten 30 sekunder at udføre. Måske tager den en eftermiddag. Måske tager den hele påsken. Men når tjenesten er udført, kan du glæde dig over, at du har hjulpet et andet menneske – en hjælp som med garanti er værdsat.

Nu vil jeg gøre dig en tjeneste: jeg serverer 5 friske fredagslinks, som præsenterer så spændende emner som fede musikvideoer, påskeæg i Firefox, Lars H.U.G., tidszoner og babystørrelser.

www.larshug.dk: Jeg husker især Lars Hug som forsanger i det labre band Kliché. SDiden gik han solo, og i dag er han kunstner. Her får du hans hjemmeside, som godt kunne shines lidt op, men det er en anden snak.

www.mymeetingtime.com: Du befinder dig i Danmark og skal arrangere et telefonmøde med Pablo i Argentina. Hvad mon klokken er i Buenos Aires? Det får du hjælp til her.

www.babysizer.com: Ugens måske mest fjollede link. Her kan du sammenligne babys størrelse med andre ting.

www.okgosandbox.org: Hvis du er vild med fede musikvideoer, må du ikke gå glip af OK Go. Jeg kan bruge meget lang tid på videoerne, som altid er krydret med de fedeste natur og teknik finesser.

www.mozilla.org: Hvis du ikke kender Firefox browseren, er det på tide at du prøver den. Browseren er gratis. Når den er installeret, så prøv at skrive about:mozilla i adressefeltet …

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.