Fem påskede fredagslinks

Fem påskede fredagslinks

Langfredag behøver ikke at være lang. Det kommer måske lidt an på, hvad man foretager sig. I går skra vi osigennem torsdagen, og det gik jo heldigvis udmærket for de fleste af os. Jeg er klar over at mange familier i dag er præget af uro og bekymring. Måske er det mig i morgen.

Lad os nyde de gode stunder. Tag ud i landskabet, hvis du har mulighed for det. Nyd solens varme på terrassen, hvis du har mulighed for det. Så længe du hele tiden tænker dig om, er der al mulig grund til at mærke forårets og påskens komme.

Måske står den på en sildemad og en snaps her i påsken? Påsken er jo en højtid, hvor mange familier traditionen tro mødes og hygger med hinanden. Over netop en sildemad og en snaps. Over en lammekølle. Over hyggesnakke, pjat og pjank. Påsken 2020 bliver muligvis anderledes.

Vi skal tænke over hvor mange vi er sammen i stuerne og på terrasserne, og vi skal være opmærksomme på at de basale råd overholdes for at beherske smittefaren. Den ligger og lurer konstant, men lad os stå sammen og vise at vi vil gøre alt for at komme så smertefrit igennem.

Støt det lokale erhvervsliv

Det gælder i familierne og det gælder på arbejdspladserne. Og studiemiljøet. Og skolelivet. Og i institutioner. Og på plejecentre. Vi skal være sammen på den rigtige måde. Vi skal ringe til hinanden. Tænke på hinanden. Og nyde de gode stunder.

Vi skal støtte det lokale erhvervsliv. De fleste brancher er hårdt trængte, og heldigvis gør regeringen meget for at understøtte i den pressede tid. Vi kan som borgere også hjælpe til. Tænk lokalt, når du handler. Støt slagteren, bageren, skohandleren, vinbutikken, dametøjsforretningen, malermesteren, tømreren, bådmekanikeren …

Det er fredag – langfredag – og vi skal naturligvis fredagslinke. I dag skal det handle om en ny streamingtjeneste, et netværk for Netflix-fans, en byportal i Svendborg, et domæne generator samt et sted hvor du kan finde en at snakke med.

https://www.voressvendborg.dk: I Svendborg har man bygget en byportal, hvor den lokale detailhandel kan sælge deres varer. Det er der heldigvis mange kunder, der bakker op omkring.

https://www.nameboy.com: Skal du i gang med din egen hjemmeside eller webshop? Er du i tvivl om hvad domænet skal hedde? Så tjek denne domæne generator.

https://www.netflixparty.com: Mange sidder hjemme og glor på Netflix i denne tid. Mange savner det gode selskab, for det er nu mere hyggeligt hvis man snakke om filmen med nogen. Og det kan du nu via Netflixparty. Se filmen på samme tid og chat online.

www.snaksammen.dk: Savner du en at snakke med? Så prøv at hoppe herind og find en du kan hyggesnakke med. Det er en frivillig fra Røde Kors. Og det kan gøres med video, hvis du har udstyret til det.

https://quibi.com: Og ellers kan du prøve denne relativt nye streamingtjeneste. Den hedder Quibi og er skræddersyet til smartphones med korte afsnit ad gangen.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.