Fem ministrerede fredagslinks

Fem ministrerede fredagslinks

Torsdag formiddag kom så meldingen fra landets statsminister Mette Frederiksen. Hun kunne meddele at hun nu havde udpeget en række mennesker til at varetage landets ministertaburetter. Det er der formentlig 20 personer, som blev glade for, da de formentlig blev ringet op onsdag aften.

At udpege personer til at varetage områder kan være lidt af en prøvelse, og jeg er bestemt ikke misundelig på Mette og alle hendes spindoktorer, da de skulle have kabalen til at gå op. Det må være noget af et puslespil, og jeg kan kun lette på hatten over for indsatsen.

Ikke dermed sagt at jeg er enig med Mette og de valg, som hun har truffet. Der er da bestemt nogle ministre, som jeg ser mere lys i end andre. Sådan var det også da jeg trænede Egense i fodboldens serie 5. Hver uge skulle jeg udpege de 13 spillere, som skulle træde i klubdragten mod et sæt modstandere.

Og sådan er det jo her i livet, når nogen skal vælges til og andre skal vælges fra. Det er sjældent en sjov opgave. Det er selvfølgelig meget hyggeligt at ringe til de personer, der er sat på holdet, mens opkald til vragede personer nok er mindre sjov. Men sådan er det at have ansvar. Man må tage det sure med det søde.

Klarer politikerne mosten?

Nu skal det så vise sig, om det nye hold magter opstillingen. Der skal dels være viden på områderne, og så skal de enkelte spillere kunne træffe fornuftige beslutninger – også i spontane situationer, når borgere, journalister eller kolleger stiller anmassende spørgsmål. Livet kan være barsk, så nu kan vi stiltiende stå i kulissen og betragte om de nyudpegede ministre klarer mosten.

Personligt er jeg ikke misundelig. Tænk at man døgnet rundt, hver dag i året, skal være parat til at tage stilling til dit og dat, og hvis du kommer til at svare forkert eller træffe en skæv beslutning, har du straks en nation i nakken. Jeg håber at de nye spillere på holdet klarer paragrafferne, og respekt for at nogen gider at lede et land. Personligt vil jeg hellere have en øl.

Med disse visdomsord skal vi se på ugens fredagslinks. Sommervarmen har lagt sig over Danmark, og det fejrer vi med links til hjemmesider, der handler om politik – altså et stykke hen ad vejen.

www.regeringen.dk: Jeg vidste faktisk ikke at denne hjemmeside eksisterede, da jeg indtastede domænet i min browser. Statsministeriet står bag.

www.minister.dk: Her blev jeg en smule forbløffet. Når man indtaster domænet, sendes man videre til en hjemmeside, som en landsdækkende tv-station står bag.

www.snapstinget.dk: Denne overrasker også. Snapstinget er stedet, hvor folketingsmedlemmer spiser og drikker, men sådan er det ikke på nettet, hvor et nyhedsmedie har købt domænet.

www.mette.dk: Og så kunne man jo godt tro, at dette domæne tilhører statsministeren. Det gør det ikke.

www.taburet.dk: Endelig skal vi lige hilse på folkene på taburetterne. NOT! Nix, denne side handler faktisk om taburetter. Sid ned og smil til folk.

Læs også

4 Comments

 1. krummedige

  Øh hvad skal man bruge link der ikke fører til noget !

  Kom da med nogle gode og spændende sider.Der er værd at læse.
  De ovenstående link er en hån mod normal tænkning 🙂

  Reply
 2. Allan F

  Det er sftore forventninger, krumme, for det er mer normalt at være unormal end at være normai. Jeg poster nogle . mindst et, hvor du kan læse om et skyggekabinet, som har fået den idé, at vi to udgør en særlig gruppering som “par nummer sjok”. Sé det er interessant

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.