Fem rare fredagslinks

Fem rare fredagslinks

I går skulle jeg i Kvickly og handle lidt ind. Det gør vi hjemme hos os en gang imellem. Jeg medbragte mit genbrugsindkøbsnet, og på vej ind i butikken over i det ene hjørne af parkeringspladsen passerede jeg en mand. Han så lidt ensom ud, og hans tøj havde nok ikke mødt en vaskemaskine for nyligt. Men han nød en øl.

Den øl var ham vel undt, og da jeg plukkede varerne i Kvickly slog det mig, at manden bestemt havde fortjent en lille hilsen fra mig. Jeg kunne godt have stukket ham en 20’er, men jeg besluttede mig for at købe en god øl til ham. Så henne på ølhylderne fandt jeg en flot dåsebajer, som jeg lagde i min indkøbskurv.

Jeg fik plukket færdig, og da jeg havde betalt, forlod jeg Kvickly. Spændt på at se om manden stod der endnu. Umiddelbart var han væk, men da jeg nærmede mig stedet, kunne jeg se at han stadig stod der. Stadig med sin øl, og stadig skuende ud over arealet. Jeg nærmede mig manden, og da jeg var ganske tæt på ham, fiskede jeg dåsebajeren op af nettet, og stille den ved siden af ham.

Du ser rar ud

Den er til dig. Hav det godt, sagde jeg til manden, mens jeg låste min bil op. Han kiggede op med lidt overraskelse i øjnene, og sagde tak. Da jeg skulle til at stige helt ind i bilen, spurgte han:

Hvorfor gjorde du det?

Jeg kiggede på manden og svarede: – Fordi du ser rar ud.

5 sekunders stilhed. Så sagde manden: – Det er du også.

Og det var med en god fornemmelse at jeg startede bilen op og kørte hjem. Jeg smilede i spejlet, velvidende at jeg havde gjort en mand glad for 13 kroner, inklusiv pant. Mere skulle der ikke til for at både han og jeg fik en god oplevelse.

Jeg føler mig ikke som en Florence Nightingale, men jeg har det godt med at jeg en gang imellem tænker på andre end mig selv. Om jeg selv fik en øl, da jeg kom hjem? Ja. Naturligvis.

Det er fredag, og vores trofaste stamleverandør af fredagslinks, Martin Bo Petersen, har sendt os følgende gode ideer, som jeg takker ydmygt for. I dag skal du sendes i hænderne på nørder, livet på jorden, madopskrifter, bøger og sociale profiler.

https://earthsky.org: Her handler det om vores klode, vores liv, vores eksistens.

https://www.supercook.com: Fortæl mig hvad du har af ingredienser – så serverer jeg en opskrift til dig.

http://www.bookdepository.com: Hent inspiration til din næste bog – og køb den evt. online.

https://backgroundchecks.org/justdeleteme: Har du en profil på nettet, som du synes det er svært at komme af med? Så hent hjælp her.

https://www.majorgeeks.com: Nyheder og software til nørder.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.