Fem lystsejlende fredagslinks

Fem lystsejlende fredagslinks

Nu sidder jeg så på min plads på Fremtidsfabrikken, hvor jeg skal i gang med dagens opgaver. Dette indbefatter et besøg på Tåsinge, hvor en mailkonto driller mere end højst nødvendigt. Faktisk er det sjældent at jeg opererer med denne slags opgaver i mit lille Bojsen IT, men der skal være plads til alle former for opgaver.

Allerhelst arbejder jeg med virksomheders tilstedeværelse på nettet. Dét er interessant. Synes jeg. Altså. Rigtigt interessant. Alle virksomheder kan have glæde af en tilstedeværelse på nettet. En visitkort hjemmeside. Sådan kaldes en meget simpel form for hjemmesider også. Visitkort. Men udtrykket er jo dækkende.

Hvilke informationer har man på et visitkort? Telefonnummer. Mailadresse. Navn. Titel. Måske en fysisk adresse. Og et logo. Visitkort udveksles i et væk, og ved at have en simpel hjemmeside på nettet har kunderne pludselig nem adgang til at kunne kontakte virksomheden og bestille varer for tusind milliarder dollars.

Nemt at tjene penge, ikke sandt? Ellers bød ugen på et trist selvmord. Nu er jeg ikke klar over hvor mange selvmord, der begås i Danmark, men det sker hyppigt, og i min verden er det altid trist, når et menneske opgiver og ikke kan se andre udveje end at gøre en ende på livet. Vi skal have mere fokus på selvmord, og vi skal måske have mere fokus på mennesker i vores hverdag, som måske går og tænker sådanne tanker.

Du og jeg har en pligt til at skride ind, hvis vi fornemmer at et andet menneske er bragt ud af kurs. De fleste mennesker kan godt lide, hvis vi spørger dem, om vi kan hjælpe med noget. Snakke om noget. Gøre noget. Selvmordsforsøg er råb om hjælp. Vi skal alle være bedre til at lytte.

Dagens links på en fredag handler om lidt af hvert. Cykelløb. Netradio. Tyskland. Sjælland. Og et antivirus gigantkøb.

www.netradio.nu: Her får du en nydelig oversigt over nogle af de netradiostationer, der er på markedet. Linket dukkede op i vores it debatforum, som også handler om andet end it – og du er velkommen til at deltage i det gemytlige forum.

www.sn.dk: Jeg skal et smut til Kalundborg i weekenden, så jeg googlede bynavnet. Her faldt jeg over en nyhedsside, som jeg ikke anede eksisterede. SN står for Sjællands Nyheder. Altid godt med nye nyhedssider, om end denne nok er en anelse for lokal til mig, der bor på Sydfyn.

www.avast.com//da-dk: Et af de bedre gratis antivirusprogrammer hedder AVG. AVG har mange konkurrenter. En af konkurrenterne hedder Avast. Avast er kede af at AVG har taget så mange kunder, så nu har Avast købt AVG. Så er de da én konkurrent mindre. Pris: 1,3 milliarder dollars.

www.tyskland.dk: I går aftes måtte vi sige farvel til de tyske verdensmestre, som tabte semifinalen imod Frankrig. Og det handler altså om fodbold, venner. Derfor slog jeg dette domæne op, som både ligner et godt gammeldags website i Frontpage, og som ser pænt indholdsrig ud.

www.letour.fr/le-tour/2016/us/: Vi slutter på cyklen. Tour de France er i gang, og jeg aner ikke om nogen er sendt hjem. Enten på grund af styrt eller doping. Min interesse for Touren er faldet, og nu venter jeg blot på nogle dages bjergridning. Ellers er Touren i min optik uinteressant. Hovedpersonerne har skudt sig selv i foden, og det skal man ikke gøre.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.