Fem lystonede fredagslinks

Fem lystonede fredagslinks

Her til morgen da jeg stillede min cykel ved Fremtidsfabrikken – Svendborgs fantastiske iværksætterhus – kunne jeg se at Jeanett havde hænderne fulde. Pænt og høfligt sagde jeg God morgen, og hun svarede med en glad og tilfreds God morgen-hilsen. I en dejlig, lys tone.

Da jeg fandt cykelparkeringen og fik hevet cykelhjelmen af og havde fumlet lidt med cykelnøglen, var jeg omsider klar til at betræde Fremtidsfabrikken. Jeg skelede over skuldrene for lige at se om Jeanett havde styr på sagen. Det havde hun bestemt, men jeg kunne også se, at hun havde hænderne fulde.

En kurv med mundgodt, en arbejdstaske og en pose samt lidt ekstra. Alt dette skulle hun nu transportere fra parkeringsplads op til sit kontor. Det log mig hurtigt, at hun godt kunne bruge en hånd ekstra, så den tilbød jeg. Det blev hun glad for. Sammen fik vi hanket op i pakkenellikerne, og 47 sekunder senere havde vi fået bragt hele suppedasen op til Jeanetts kontor.

Hvad vil jeg så sige med dette? Jo, sådan lidt af hvert, tror jeg. For det første synes jeg at et God morgen virkelig kan gøre en forskel, når man er sammen med andre mennesker. Det er sådan en positiv og imødekommende gestus, at man lige ønsker hinanden en god start på dagen.

Ja tak til en hjælpende hånd

For det andet viser situationen, at de fleste gerne vil sige ja tak til en hjælpende hånd. I denne situation var det en meget håndgribelig hjælp i form af ledige hænder, men jeg er sikker på, at mange andre også har brug for en hjælpende hånd i form af et øre, der lytter eller  en mund, der rådgiver. Hvis du fornemmer at andre har brug for ”en hjælpende hånd”, så tilbyd din.

Og for det tredje handler det om at man er til stede. Egoistisk set kunne jeg blot have låst min cykel og steppet ind på Fremtidsfabrikken, og så ellers have ladet Jeanett stå tilbage på parkeringspladsen med alle sine talenter. Jeg er heldigvis anderledes opdraget hjemmefra.

Du skal ikke være bange for at hilse på andre i en glad og positiv tone. Du vil i 9 ud af 10 tilfælde få en velfornøjet hilsen retur. Godt humør smitter. Vær altid parat til at hjælpe andre, hvis du fornemmer, at de godt kan bruge din assistance. Og orienter dig i dine omgivelser. Drop telefonen i metroen eller i spisepausen. Vær til stede og bliv en del af den virkelighed, som du er en del af.

Ikke mere morale herfra. Nu er det tid til fredagslinks, som i dag skal handle om Facebook marketing, Formel 1 hos Team Haas, Moral, skøre ting samt farver.

www.smallbusiness.dk: Hvis du har brug for sparring til din næste marketing kampagne på de sociale medier, bør du tage en snak med Lars. Han ved alt om Facebook, Instagram, LinkedIn og hvad sådanne ting ellers hedder.

www.haasf1team.com: Jeg har ingen forstand på Formel 1 og anden motorsport. Alligevel sender jeg lidt PR til danske Magnussen og resten af teamet hos Haas. De har vist brug for støtte …

www.moral.dk: For sjov skrev jeg dette navneord i browserens adressefelt og tilføjede punktum dk. Det kom der en spændende hjemmeside ud af. Men det er vist for kendere …

www.colorhunt.co: Colorhunt handler om farver. Punktum. Basta.

www.skoer.dk: Somme tider føler jeg mig en smule skør, så hvorfor ikke besøge denne hjemmeside, som ikke handler om noget skørt. Men umiddelbart lidt kedelig …

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.