Fem lysende fredagslinks

Fem lysende fredagslinks

Denne fredag skal ikke fylde alverden i det Nettipske univers. Ikke så megen sludder. Lad os gå efter handling i stedet for. Det gør vi med 5 dugfriske fredagslinks, som traditionen tro vil glæde nogen, kede andre og stjæle alles tid.

Har jeg husket at fortælle at du altid er velkommen til at sende os dine favoritlinks? Vi vil så gerne gøre folk glade herinde, og hvis du er SEO-fætter, har du en mulighed for at fremelske netop dine URLs. Bemærk dog at vi altid går indsendte links igennem med en tættekam.

Tættekam bruger mange forældre, når ungernes hårpragt skal gennemgås for angreb af lus. Lus er en væmmelig størrelse, og netop her ser jeg store fordele ved at jeg er delvis skaldet. Tyndhåret ynder jeg at kalde mig selv. Min kone siger skaldet.

Stjernehimmel og hjælp til matematik

Og sådan er det ofte med de ord og begreber vi omgiver os med i hverdagen. Halvt fyldt. Halvt tomt. Stormvejr. Blæsevejr. Ulykkelig. Ked af det. Mut. Og grønlænderne har adskillige ord for det, som vi danskere kalder sne. Tja, sådan er der så meget. Nå, lad os kaste os over lidt fredagslinks til folket.

Vi kaster et blik på satellitter, måner og stjerner. Vi skal snakke om den smarte jukebox. Der er fokus på et online billedprogram. Der er hjælp til folk med matematiske udfordringer. Og så er der hjælp til folk, som mangler et sted at sove.

http://labs.echonest.com/Uploader/index.html: The Infinite Jukebox. Her har du din personlige mixing channel for at bruge et dansk ord. Du kan lytte til din favoritsang eller du kan uploade din egen hitter. Og så skulle du kunne lytte til nummeret i en uendelighed. Hmmm … Tidsspilde?

www.picmonkey.com: Har du brug for et online billedprogram, hvor du lige kan redigere i dine fotos og andre billeder? Jeg har altid brugt Pixlr, men er glad for alternativer. Her får du PicMonkey, som du kan afprøve gratis. Der er en gratis basis-version og et par betalingsmodeller, hvor du naturligvis får ekstra funktionalitet.

www.mathway.com: Har du brug for hjælp til matematik? Matematikproblemer på højt niveau? Hvorfor så ikke afprøve Mathways matematikhjælper? Jeg prøvede at skrive 9 + 3, og på rekordtid hjalp programmet mig med resultatet: 12. Men systemet kan også hjælpe med afsindigt avancerede matematiske problemstillinger. Prøv selv.

www.couchsurfing.com: Er du på tur og mangler du et sted at sove? Mange vælger et hotel, vandrerhjem eller AirBnB, men der er også Couchsurfing, altså at surfe fra den ene sofa til den anden. Her handler det om at man i netværket hjælper hinanden med en sovesofa natten over. Lækkert koncept.

www.heavens-above.com: Lad os slutte af med dette nørdede websted, som har overblikket over de satellitter, der suser rundt over vores hoveder. Du får også et kort over himlen, hvis du har brug for det. Prøv for eksempel det interaktive kort over himlen.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.