Fem forsinkede fredagslinks

Fem forsinkede fredagslinks

Så er januar næsten gennemtravet. Januar er jo årets første måned ifølge den gregorianske kalender og er opkaldt efter den romerske gud Janus, der er kendt som gud for begyndelser og slutninger. De 31 dage er næsten gået, og vi kan begynde at se februar i øjnene.

En af de mest bemærkelsesværdige begivenheder, der finder sted i januar (ud over VM i herrehåndbold), er nytårsdag den 1. januar. Mange kulturer rundt om i verden fejrer starten på det nye år med fyrværkeri, parader og andre festligheder. Nogle mennesker træffer beslutninger for det nye år, såsom at tabe sig, holde op med at ryge eller starte en ny hobby. Jeg er selv en af dem, men hvad mit nytårsforsæt handler om, skal jeg ikke kede dig med.

Her på den nordlige halvkugle er januar også kendt som vintermåneden, hvor sne og frost invaderer landet. Denne vinterkulde lader dog vente på sig, og man kan næsten ikke undlade at tænke klimakrise, når man ser ud ad vinduet. I dag er det koldt, men januar bød på rekordhøje temperaturer. Skræmmende, synes jeg.

Nyt i dit liv?

Samlet set er januar en måned med nye begyndelser, vintervejr og vigtige helligdage og begivenheder. Det er tid til at reflektere over det forløbne år og sætte mål og lægge planer for det nye år. Har du gang i de store planer eller tanker? Og er du frisk på at starte noget nyt i dit liv op her i 2023?

Det er lørdag og derfor får du ugens fredagslinks med forsinkelse. Martin Bo, vores trofaste bidragyder, har sendt os nogle links, som nok skal få sendt dig ud i netsfæren for at tjekke dem ud. I dag handler det om et pakkeprogram, en videoconverter, videoredigering, en ny søgemaskine samt downloads fra Windows Store.

https://peazip.github.io: PeaZip er et pakkeprogram til Linux, Windows og MacOS. Det er efterhånden sjældent jeg bruger sådan et program, idet det er integreret i Windows og MacOS, men tjek PeaZip ud.

https://www.any-video-converter.com/en6/for_video_free: Har du brug for at konvertere et videoklip eller videofil? Så får du her en gratis én af slagsen.

https://www.qwant.com: Qwant er en søgemaskine, som ikke gemmer alverdens informationer om dig og de søgninger du foretager. Men prøv alligevel at søge efter dig selv derinde.

https://files.community/download: Her handler det om downloads i Windows Store, hvor du kan installere filer og programmer uden om Windows butikken.

https://www.openshot.org: Open Shot er et videoredigeringsprogram. Gratis, freeware, open source. What’s not to like?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.