Fem ledende fredagslinks

Fem ledende fredagslinks

I går stod en flok danske fodboldspillere og staben tilknyttet i Københavns Lufthavn. Da pressemødet startede gik der få sekunder, før alle på og omkring holdet gav en klapsalve. Normalt er det omvendt. Normalt klapper vi ad spillerne, trænerne, holdlederne og sundhedsteamet. I går var det omvendt.

De klappede ad den danske befolkning. Det er ingen underdrivelse at nævne, at det danske fodboldlandshold haft nogle vanvittige rutsjeture de seneste uger. Og dette inkluderer tiden op til selve em-slutrunden, hvor træningslejren har været et fast samlingspunkt for holdet og staben.

Kulminationen var da dommeren fløjtede opgøret imod Finland i gang. Ganske kort tid efter stod Christian Eriksens hjerte stille. På banen fik han livgivende førstehjælp. Danmark tabte, men livet vandt. Her viste spillere og ledelse, at der er meget der er langt vigtigere end en dum fodboldlandskamp. At UEFA så pressede danskerne på banen igen, er en anden snak.

Tak

Onsdag aften sluttede slutrunden så for danskerne. England fik et straffe – forærende – og dermed skal England møde Italien i finalen. De spiller på søndag. Det er en detalje, og jo: jeg skal naturligvis se kampen, men for hulan kunne det have været sjovt, hvis det var de rød/hvide drenge, der skulle indtage Wembley.

Men de er altså rejst hjem til deres familier. Alle sammen. Også trænere og holdledere. Og fysioterapeuter og læger. Ledelsen har trukket stikket og holder altså en meget velfortjent sommerferie. Herfra Sydfyn vil jeg gerne rette en tak til hele mandskabet. I skal have stor tak fordi I har givet os andet at tænke på i ugerne, der er gået.

Og I har formået at skabe en sympati, som sjældent er set eller mærket i løbet af så kort tid. I har skabt et dansk sammenhold på tværs af køn, alder, politik, religion og seksualitet. Da jeg så kampen imod Tjekkiet, stod jeg på Frederiksøen sammen med 999 andre fodboldfreaks. Og da Danmark scorede fik jeg en krammer af en mand, jeg aldrig havde mødt før. Tak til landsholdet og tak til staben omkring.

Det er fredag og vi skal klikke løs med musen. I dag handler vores fredagslinks om DBU, DSB, PDF, KBH og VUF.

https://dbu.dk: Dansk Boldspil Union. DBU. Tak.

https://www.sumatrapdfreader.org: Tak til Pomse i forummet som gør opmærksom på denne pdf læser.

https://www.gipote.dk: Her handler det om menneskets bedste ven.

https://www.visitcopenhagen.dk: Skal du besøge København og støtte byen med dine feriepenge? Så tjek denne guide ud.

https://www.dsb.dk: Din Sløve Banan. Tjek rejsetiderne ud inden du sætter dig til rette.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.