Fem leakede fredagslinks

Fem leakede fredagslinks

Så kom det frem, at CIA bruger metoder til at hacke sig ind på dig, mig og alle andre mennesker i verden for at tjekke efter, hvad vi går og foretager os. Sådan nogle hundehoveder. Det kan de ikke være bekendt. Så har vi jo ingen hemmeligheder for os selv.

Netflix er blevet en kanal jeg frekventerer i ny og næ. I lang tid havde jeg forsvoret at jeg skulle starte en serie op dér. Det kan jo blive en tidsrøver. Og så gjorde jeg det alligevel. Valget faldt på Homeland. Homeland er en amerikansk serie, som handler om lidt af hvert, men mest af alt om de konspirationer, der er på verdensplan.

I Homeland kommer man bag en kulisse – bogstaveligt talt – der viser hvordan CIA og FBI opererer i USA og i udlandet. Det er en velproduceret tv-serie, og selv om det er fiktion, er det ganske skræmmende at forestille sig hvilke midler, de tjenester tager i brug, når de skal grave i folks hemmeligheder.

De fleste ved formentlig, at vi næsten ikke har noget for os selv længere. Herhjemme er det PET, som går og holder øje med os, og måske sidder der en halvsøvnig politiassistent og holder øje med hvad jeg skriver i disse sekunder. Der er i al fald ingen tvivl om, at dette indlæg passerer PETs skarpe øje, fordi jeg blandt andet skriver PET, CIA og FBI på linjerne.

Vi taler om filtre, som bemærker al kommunikation på nettet. Filtre kan bruges til godt og ondt. I går talte jeg med en server ekspert. Han kunne fortælle, at mange servere ikke har et filter, hvilket bevirker at folks indbakker oversvømmes med falske fakturaer. Når du åbner sådan en faktura, rammes din computer af ransomware.

Ransomware er scheisse. Det er ikke godt. Dine filer bliver krypteret – låst – og hvis du vil gense dine dokumenter, regneark, billeder og meget andet, skal du indsætte nogle tusinde kroner på banditternes konti. Hundehoveder. Ballademagere. Hærværkere. Hvis din postserver er sat rigtigt op, vil et filter kunne spare dig for bekymringer.

Tekstforfatter fra Taasinge ved Svendborg

I dag skal vi rundt i nettets kroge for at se på lidt af hvert. Vi skal møde en tekstforfatter på Taasinge ved Svendborg, der skal downloades et gratis billedbehandlingsprogram, der skal nørdes en smule i WordPress, ses på signaturer til fx Outlook og Gmail samt arbejdes i gratis billeder.

www.roadtoblogging.com: Når det handler om at blogge – i WordPress for eksempel – er det rart med lidt staldtips. Dem finder du måske på Road to Blogging.

www.inkscape.org: Incscape er et gratis billedprogram slash tegneprogram, som virker til Linux, Windows og MacOS. Jeg kender det ikke, så hvis du gør, må du gerne kommentere under indlægget her.

www.vidogsans.dk: Vid og Sans er et firma på Taasinge ved Svendborg, som hjælper virksomheder med deres kommunikation. Ejeren hedder Lars og han giver blandt andet gratis fif.

www.wisestamp.com: Wise stamp er signaturer til elektronisk post, altså til e-mails. Ved at sætte den gode signatur på dine mails, opnår du måske bedre resultater. Vælg mellem mange skabeloner.

www.deathtothestockphoto.com: Mangler du et foto til et eller andet? På Death to Stock kan du skrive dig op på en mailingliste, hvorefter du modtager fotos i din indbakke. Det er gratis, og der er desuden en betalingsløsning, der giver dig adgang til en foto- og videodatabase.

Læs også

1 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.