Fem kolde fredagslinks

Fem kolde fredagslinks

Det der med at juli er garant for varme temperaturer, solskin og det søde liv ved stranden holder ikke. Et blik ud ad vinduet fortæller mig, at det er overskyet, det blæser en anelse, solen er ikke synlig og om lidt får vi endnu en byge. Det er der ikke megen sommer over.

Derfor sender jeg mange tanker til folket i Roskilde, som lever i telte, drikker lunkne pilsnere og spiser nok en burger til morgenmad, til frokost, til aftensmad og til natmad. Bajere og burgere. Og masser af god musik. I nat spillede Spleen United i et varmt telt, og bagefter gik mange hjem til et koldt telt. Varme møder kulde. Kulde møder varme.

Musik gør noget. Musik rykker, og det sker på flere kanter. Først og fremmest rykker det ofte på det personlige plan. Musik lindrer smerte og musik kvikker op. Ellere rettere: kan linde – kan kvikke op. Det afgør vores sindstilstand. Er man trist til mode, kan et dystert stykke musik få tårerne til at trille ned ad kinderne. Det oplevede jeg selv i går, hvor vi sagde farvel til Villy. Tonerne til ”Bridge over troubled water” i Egense Kirke fik tårer frem i mine øjne.

Patina, sol og fredagslinks

Senere lyttede jeg til dansk musik i form af Patina, og det skabte både smil og godt humør. Disse 7 unge gutter fyrer den så meget af på scenen, at det bliver man glad i låget af. Og sådan er det jo med musik. Alt efter hvordan dit humør er, kan musikken gøre noget. Den kan bygge op, bryde ned og stilne af. Fantastisk.

Vejret har næsten samme egenskaber. Sol spreder glæde, mens regn kan skabe en form for tristhed. Altså, kan skabe. Sidste sommer blev mange glade for lidt regn efter flere ugers tørke. Sådan kan tingene også vendes og drejes. Men altså, jeg er endnu ikke gået til sommerferie, så hvis blot det gode vejr banker på, når jeg går til ferie, er jeg fint tilfreds. Set med helt egoistiske solbriller.

 

Det er blevet fredag og jeg er blevet kritiseret for sølle fredagslinks. Måske finder I dem sølle igen i dag. Jeg skal beklage, men gør mig da den tjeneste at sende mig gode ideer til fredagslinks. Så finkæmmer jeg disse og lægger dem ind i spalterne her, hvis jeg finder dem egnede. Censur længe leve. Dagens links handler om opera, gratis tegneprogram, gratis billeder og fotos, Tour de France og golf.

www.densydfynskeoperafestival.dk: Her handler det ikke om rock, pop eller rap på Roskilde. Det handler om opera, festival og Sydfyn i slutningen af august. Du er hjertelig velkommen.

www.letour.fr: Cykelløbet over dem alle. Touren starter lørdag fra Belgien, og så skal mere eller mindre dopede cyklister forsøge at komme først over målstregen.

www.inkscape.org: Inkscape er et gratis tegneprogram. Det er rost til skyerne og ren open source. Hent det til Windows, Mac og Linux.

www.freepik.com: Navnet kan virke en anelse lummert, men der er tale om gratis billeder, fotos, Photoshopfiler, tegninger og illustrationer.

www.golfbladet.com: For golftosser som undertegnede er der nyheder at hente på Golfbladets hjemmeside. Og tips til at blive en bedre golfspiller. Den må jeg hellere tjekke grundigt ud.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.