Fem julske fredagslinks

Fem julske fredagslinks

Hohoho. I morgen er det juleaften. Eller rettere: først er det juledag og så juleaften. Eller har jeg misforstået det julede setup? Det hedder første juledag, men er juledag det samme? Så hedder det måske juleaftensdag i morgen?

Det er da også lige meget. Pyt med hvad det hedder. Vi kalder det for jul. Uden H. Hjul er noget helt andet. Man bruger jo hjul mange steder. Min skrivebordsstol har 5 hjul. Min cykel – en Stevens – har 2 hjul. Og min Seat benzinbil har 4 hjul. Nogen kalder også hjul for ringe.

Og ringe er jo et vanvittigt ord. Det er både et navneord, et tillægsord, et udsagnsord og et egennavn. Lad mig give nogle eksempler:

  • Han ville ringe til sin kæreste
  • Hun spillede usædvanligt ringe
  • Der er 5 ringe i det olympiske symbol
  • Familien boede i Ringe på Midtfyn
  • Pigerne elskede perlerne i de fine ringe

Sludder for en sladder, hvad? Der er dælme ikke meget nyttigt indhold i de linjer her. Måske fordi mange glæder sig til julens pakker. Og pakker vil der være rigeligt af i morgen aften. Under juletræerne. Man bruger også pakker inden for software udvikling. Men det er lige nørdet nok, så den hopper jeg over.

I stedet springer jeg til ugens fredagslinks. De er atter en gang sponsoreret af Martin Bo – stor tak, min ven – og de 5 gyldne links kan ses og beklikkes herunder. De 5 links handler om gåture forskellige steder i verden, video- musikfiler, YouTube, pdf editor samt gratis lydbøger.

https://www.mediamonkey.com: Har du styr på din musik- eller videosamling? Ellers kan MediaMonkey sikkert hjælpe dig. Kan downloades til Windows og Android.

https://freetubeapp.io: Mere video. FreeTube app er den private måde at se YouTube videoer på.

https://www.getfreepdf.com: Har du somme tider brug for at redigere en pdf-fil? Det kan nemlig godt være lidt bøvlet. Måske kan denne gratis pdf editor hjælpe dig.

https://librivox.org: Her er der mere til gratisterne. Librivox handler om gratis bøger.

https://citywalks.live: Kunne du tænke dig at gå en tur et dejligt sted i verden? På Ramblaen i Barcelona? KuDamm i Berlin? Eller måske i Buenos Aires, hvor man stadig fejrer en fodboldsejr? Så prøv denne hjemmeside. Det er næsten som om at være der selv.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.