Fem IFAske fredagslinks

Fem IFAske fredagslinks

Så er det i dag at den store IFA udstilling åbner. IFA hvadfornoget? IFA er Europas største elektronikmesse, hvor du får serveret alt lige fra robotstøvsugere over køleskabe til barbermaskiner og smartphones. Hvis du er ude efter et apparat, der virker, når det tilsættes strøm, er det her det sker.

Og det foregår i Berlin. Denne pragtfulde hovedstad har så mange historier at fortælle, at man kan blive helt svedig ved tanken om, at man skal se det hele. Berlin er efter min mening et af de mest spændende steder i Europa, og jeg skal da lige love for, at der er gang i byen. Hele tiden faktisk.

Der er også gang i den på Christiansborg, hvor regeringen forleden dag fremlagde en plan á la Egon Olsen. Det, som interessere en nørd som mig er, at Lars Løkke fortalte om planen direkte via Facebook. Se, pludselig kan statslige kanaler som DR og TV2 mærke fremtidens scenarie rundt hjørnet:

Mere og mere tv sendes via internettet, og streaming er ikke kun længere forbeholdt YouTube, Netflix og Spotify. Vi vil komme til at se mange flere eksempler på udsendelser og transmissioner, der foretages på ”amatøragtig basis” uden brug af dyre kameraer, producere og studieværter.

Hvem ved: måske vil Nettips snart tone frem på din skærm – fuldstændig live og direkte. Det bliver måske næsten som at være der selv. Jo, fremtiden er lige foran os hele tiden, men husk at du aldrig må glemme historien. Det gør de heller ikke i Berlin.

Denne omgang fredagslinks præsenterer dig for emner som online guitar generator, dj mixing software, gratis online bøger, billedstørrelser til sociale medier samt en smart måde at konvertere hjemmesider til pdf.

www.djen.co: Er du til rockmusik, hvor guitarriffs blæser derudad? Så prøv denne generator og husk at inddrage sequences og instruments!

www.mixxx.org: Hvis du er til den mere techno-diskede version af såkaldt musik, er dette et godt eksempel på software, hvor du kan bruge dine musikalske, kreative evner.

Hvilken størrelse har de forskellige fotos på de sociale medier? Coverfotos, profilfotos, bannerforos og den slags? Det kan du ser her hos Pakwired.

www.gutenberg.org/catalog: Er du på udkig efter gode, gamle bøger i elektronisk form? Så afprøv Project Gutenberg, hvor du finder interessante titler, for eksempel Dracula, Ulysses og Les Miserables. Desværre ikke på dansk.

www.htmlpdf.com: Har du brug for at konvertere en hjemmeside til pdf? Så er den måske nemmere at printe eller sende til en god ven som vedhæftet fil? Så prøv Convert HTML web pages to PDF files. Nettips kom til at se en smule mærkelig ud. Her er online versionen nu bedst …

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.