Fem hvide fredagslinks

Fem hvide fredagslinks

Mens en vis premiereminister sveder i det britiske, går vi andre rundt og småfryser i Danmark. Varmen er på vej, og det kan vi så glæde os over. Personligt foretrækker jeg en frostklar morgen med blå himmel og solopgang, men lidt varme vil også gøre godt – også i kampen mod en vis virus.

Viggo og jeg går en tur hver morgen – og hver eftermiddag. Jo, fruen tager ham også men er lidt begrænset i øjeblikket. Og Viggo? Jo, det er husets han-labrador på godt halvandet år. Der er vitaminer i den dreng. Han vil fremad, så vi træner en anelse på vores ture.

Han er noget yngre end mig, så han vil gerne hurtigere frem. Så vi stopper op 20-30 gange på sådan en gåtur. Og han sætter sig ned 20-30 gange. Og kigger op på mig. Så går vi videre. 10 skridt måske. Så stopper vi op igen. Kender du den situation?

Måske fra dit arbejde. Måske fra din uddannelsesinstitution. Måske fra din familie. Måske fra venner. Måske fra din partner. Man forsøger at skubbe noget i gang, men igen og igen går noget på tværs, og man kommer ikke rigtigt ud af stedet. Hvad pokker stiller man så op?

Jo, jeg tror kommunikation er det rette redskab at tage i brug. Hvad er det I skal foretage jer, og hvorfor går der konstant koks i maskineriet? Er der ting der skal justeres? Er I enige om målet og vejen dertil? Den snak har jeg taget med Viggo, men kommunikationen til hundi er mest envejs. Han svarer ikke, når jeg spørger hvorfor han skal rykke sådan fremad i et hæsblæsende tempo.

Derfor er det min pligt at stoppe op og forsøge at guide ham til en forståelse for, hvordan man går en hyggerunde i et passende tempo for begge parter. Nogle dage er jeg superoptimist. Så går Viggo til et flot 8-tal. Andre dage har jeg lyst til at give op. Så er vi nede på et 4-tal. Men igen siger jeg til mig selv: hvis jeg giver op, bliver det ikke bedre. Og så bliver fremtidige ture trælse og småkedelige.

Det er fredag og vi skal ud på nettet sammen. I dag skal det handle om et specielt ur, lyn og torden, Sportify, afslappende baggrundslyde og dit velbefindende.

https://hipstersound.com/ambience.html: Har du brug for lidt baggrundsstøj ved computeren? Så find lidt hygge-uro her.

https://youfeellikeshit.com: Hvordan har du det? Få hjælp til at få det lidt bedre ved at besvare nogle relevante spørgsmål. Ps. Vildt domæne, ikke sandt?

https://www.lightningmaps.org: Er du bange for lyn og torden? Så tjek ud hvor du ikke skal tage hen.

https://listeningtogether.atspotify.com: Hehe, denne her er småskør. Det handler om musiktjenesten Spotify. Her kan du se når to mennesker forskellige steder i verden lytter til den samme sang.

https://www.failory.com/google: Det er ikke alt som Google piller ved, der bliver til succes. Det kan du se mange eksempler på her.

https://otherti.me/tic/tac: Hvad er klokken? Få svaret via dette ret specielle ur.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.