Fem hoppende fredagslinks

Fem hoppende fredagslinks

Så er det tiden, hvor den ene generalforsamling afløser den anden. Foråret er typisk tegn på, at en masse bestyrelser i det danske landskab sættes sammen. Valgt af generalforsamlingen som har mulighed for at stille spørgsmål til den siddende bestyrelse.

Sådan er det i et demokratisk samfund. Mange foreninger og virksomheder har valgt at lægge generalforsamlingerne her i marts og april. Det var anderledes da coronaen rasede i verden. Her blev diverse generalforsamlinger spredt ud på hele året, og nogle blev endda afholdt online på nettet.

Det samme skete for koncerter. Bands ville gerne spille live, og derfor valgte nogle kunstnere at optræde live foran et webcam. Groft sagt. Under coronaen lærte vi at livet kan leves online. Teams. Zoom. Og hvad de nu ellers hedder disse online komsammen-tjenester. Mega smart.

Tænk dig godt om

Nå, tilbage til generalforsamlingerne. Det er jo her at du kan ytre dig og udtrykke tilfredshed eller det modsatte i forhold til det arbejde, som bestyrelsen i din foreningen udfører. Der vil uden tvivl være mange generalforsamlinger, som vil være på nakken af bestyrelsen. De skal have hug, skal de.

Inden du nu hidser dig op på forhånd, så husk at bestyrelsen i de fleste tilfælde udfører frivilligt arbejde. Det gør fodboldtræneren, tøjvaskeren, bordopstilleren og vinylsælgerne også. De slider og slæber for fællesskabets skyld. For børnenes skyld. For medlemmernes skyld. Og hvor tit er det at man på grov vis kritiserer det arbejde. Som udføres frivilligt?

Det er åbenbart helt anderledes med bestyrelser. De skal godt nok have én over nakken, hvis medlemmerne ikke føler at de gør det godt nok. Grovfilen er slebet. Nu skal der rulles hoveder og meninger fyres af. Og sprogbruget er ofte inkluderende store bogstaver.

Og det synes jeg du skal tænke over, når du rejser dig op til generalforsamlingen. Når du beder om ordet og skal til at kritisere bestyrelsens arbejde, så husk at bestyrelsen gør det på frivillig basis. Bestyrelsen bruger fritiden på opgaven. Sagt af en person, som sidder i 3 bestyrelser.

Det er fredag og vi skal ud på nettet. I dag skal det handle om convertere, Twitter, Instagram, farver og Jimi Hendrix.

https://www.xconvert.com: Et genialt site som jeg har bookmarket. Her får du værktøjer, hvis du skal konvertere filer. PDF. MP4. PNG. You name it.

https://nitter.net: Er du nysgerrig efter at vide, hvad der foregår på Twitter, men har du ikke lyst til at oprette en konto? Så er Nitter din redningsmand.

https://imginn.org: Imginn er en lignende service. Her handler det dog om Instagram.

https://colors.lol: Mangler du en farvepalette? Så tjek Colors.lol ud.

https://hendrixia.com: En hyldest til en af verdens bedste guitarister, Jimi Hendrix. Tjek fx The Axis.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.