Fem hohohoske fredagslinks

Fem hohohoske fredagslinks

Han dukker op på mandag. Julemanden. Julemandag. Og det sker formentlig når familien har spist og gjort klar til den store entre igennem skorstenen. Eller måske ind i stuen via solceller. Det er jo ikke alle der har skorsten i stuen. Men han skal nok komme.

Og julemanden er en mand. Nogen foretrækker sikkert at kalde ham for julepersonen, for i teorien kan han jo også godt være en kvinde. Det er der helt sikkert en del mennesker, der synes godt om. Julekvinden. Men her må jeg skuffe folket. Julemanden har nemlig skæg. Hvidt, langt skæg.

Og hans røst siger hohoho. Sådan med en dyb mandig stemme. Her må julekvinden også erkende, at hun ikke kan følge med. Dels er det kun kvinder i cirkus der har skæg, og den dybe stemme er ikke rigtigt noget en rigtig kvinde stiller op med.

Jo, julemanden er en mand, og han er børnenes bedste ven. Han passer og plejer alverdens børn, og det er på afstand svært at forholde sig til, når man ved at millioner af børn verden over lever i dyb fattigdom. Jeg håber at julemanden også har disse børn i tankerne. Disse fattige børn ved nok ikke hvad de går glip af, men vi skulle måske fortælle vores børn, hvad andre børn går glip af.

Den blonde danske pige

Så ville de måske sætte lidt større pris på livet. Og alle de ting, som de er omgivet af døgnet rundt. Året rundt. Vi har også en form for fattigdom i Danmark. Mange familier må spare og spinke for at få det hele til at løbe rundt, og heldigvis er der organisationer rundt omkring, som kan træde til med en hjælpende hånd. Disse organisationer fortjener en masse opmærksomhed og anerkendelse. Og støtte.

Julen er hjerternes fest, og det er vores alles pligt at dele ud af den næstekærlighed, som er i os alle. Lad os hjælpe hinanden med de opgaver vi har foran os. Måske skal vi være bedre til at synge sammen. Fællessang gør noget godt, og det er en god måde at danne, opretholde og dyrke et sammenhold på.

Her vil jeg slå et slag for en sang som ”Den danske sang er en ung blond pige”. Dels fordi det danske sprog er det dejligt sprog og dels fordi at de fleste af os godt kan lide blonde, danske piger. Hvis vi derigennem skulle komme til at støde nogen over sangvalget, bedes de forurettede acceptere tingenes tilstand og træde til side.

Det er blevet fredag – fredagen før juleaften – så hvad er mere naturligt end at fejre højtiden med fredagslinks, der peger på lufthavnen i Gatwick, en bro over Kattegat, blødkogte æg, Hey Ho og guf for Apple og Mac freaks.

www.gatwickairport.com: Der meldes om lavtflyvende droner i Gatwick Lufthavn, hvilket har betydet massive flyaflysninger. Lad os håbe at dronepiloterne bliver fundet.

www.kattegatbro.dk: En bro fra Sjælland til Jylland. Er de vanvittige? Bemærk at hjemmesiden præcist forklarer, at det er ikke tilladt.

http://e.ggtimer.com: Hårdkogt eller blødkogt?

www.heeeeeeeey.com: Heyyyy Hooooo – endnu et par skøre links

www.cultofmac.com: Et dejligt online magazine for Apple og Mac fans

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.