Fem halvlange fredagslinks

Fem halvlange fredagslinks

Langfredag. En lang fredag? Ikke nødvendigvis. Skær torsdag? Skær stegen. Skør torsdag? Påsken er over os, og en af de allerstørste højtider har indtaget os. Det indbefatter masser af hygge i kolonihaver, campingvogne, lystbåde og familier, hvor påskefrokoster indtages. Måske med en dertil hørende snaps.

Nogen bruger også påskedagene til at besøge venner og bekendte. Det er nemlig en god anledning til at være sammen, og det fine påskevejr gør at vi kan nyde livet udendørs med en god trøje på. Kaffe på terrassen og måske en lille tur i skoven. Det handler om at nyde livet, mens vi har det.

Andre vælger at misbruge deres tid på golfbanen, hvor man kan nå 5 gode runder med golfnørderne. Personligt når jeg ”kun” 2 runder, men 36 huller er klart bedre end ingen huller. Så enkel kan matematik sagtens være. 2 x 18 eller 18 x 2. Faktorernes orden er ligegyldig.

Det er vejret næsten også. Vi kan jo bare bevæge os ud og tage fornuftigt tøj på. Og så i øvrigt undlade at bekymre os om, hvad andre tænker. Jeg har for eksempel en trøje, der ikke er alt for køn længere. Indrømmet. Men den er behagelig og jeg har det godt i den. Så jeg bruger den stadig, selv om nogen finder den ”brugt”.

Genbrugstankegangen

Jeg kan godt lide brugt-tanken. At vi genbruger tingene og ikke bare skrotter løs. Og træffer vi en beslutning om at lægge ting til side, kan vi jo aflevere den i en genbrugsbørs, så andre kan få gavn af vores efterladenskab.

På den måde er vi måske med til at gøre verden til et bedre sted at være i forhold til det meget omtalte CO2-regnskab, hvor faktorernes orden vist nok ikke er ligegyldig. Og det var hermed påskens prædiken fra Nettips.dk.

Det er fredag – måske lørdag – og det er tid til at præsentere fem links til det store folk. I dag skal det handle om zirkus, gratis videoklip, screenshots, lyde samt internethastighed. God påske.

www.zirkus-nemo.dk: Tag godt imod Målermanden, Bager-Jørgen og Smadremanden. Zirkus Nemo er på turné, så slå et smut indenom, hvis de er i dit lokalområde.

www.fast.com/da: Hvor hurtig eller langsom er din internethastighed? Tjek det her.

www.screenshot.guru: Har du brug for et screenshot af en bestemt hjemmeside? Værsågod!

www.noisli.com: Lyde kan skabe stemninger, og somme tider kan det være rart at lytte til regnens rislen. Måske tilsat en smule torden i det fjerne. Og lidt fuglefløjten.

www.pexels.com/videos: Har du brug for et videoklip? Så er du måske heldig at finde et lige her – gratis.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.