Fem håndgribelige fredagslinks

Fem håndgribelige fredagslinks

Hånden har i den grad været i centrum i denne uge. Det skete i løbet af ugen, hvor en kendt politiker pludselig måtte trække sig fra lederpositionen på grund af en løs hånd for godt ti år siden. En kvindelig kollega kunne godt ti år senere hive den oplevelse ud af skabet, hvilket altså så kostede Morten pladsen i spidsen for det politiske parti.

Hånden er jo en legemsdel, der er svær at undvære. Det kan man se ud fra en masse praktiske eksempler i hverdagen samt fra den historiske scene. Nettips bringer her eksempler på situationer, hvor hånden har gjort en forskel.

Vi starter på fodboldbanen. Verdens bedste fodboldspiller på det tidspunkt Diego Maradona spillede kvartfinale for Argentina imod England under VM i 1986. Upåagtet at han godt vidste at man ikke må bruge hånden verfede han bolden i nettet med sin hånd. Dommeren opdagede det ikke, og Argentina vandt 2-1.

James Bond ved pokerbordet

James Bond har også ofte en sikker hånd. Det gælder for eksempel når han indtager kasinoet og spiller en solid omgang poker. ud over at han har det perfekte pokerfjæs, viser han også altid en sikker hånd. I øvrigt også noget han mestrer, når han er sammen med personer af det kvindelig køn. Og han er – så vidt vides – aldrig blevet anklaget for krænkende adfærd.

Håndtryk er jo også blevet et begreb, som er sat i skammekrogen i denne tid. Når folk giver hinanden håndtryk, er der risiko for at man bringer sygdomme videre fra A til B til C og så videre. Derfor er det efterhånden en sjældenhed, at man giver håndtryk. Også hvis man skal godkendes som dansk statsborger.

En tysk verdensleder brugte også sin hånd og arm, når han hilste på folket. Denne bevægelse bredte sig hurtigt, og er bestemt ikke særligt velset. At bevægelsen så måske har inspireret mørke sportsfolk til at vise deres styrke, er nok en helt anden sag.

Endelig kan man jo folde sine hænder. Det er i manges optik et symbol på en bøn, og min udgangsbøn må være, at vi atter genfinder et fornuftigt niveau med hensyn til opråb om krænkelser og chikaner. Sund fornuft er vejen frem.

Martin Bo Petersen har sendt os forslag til fredagslinks, og de kommer her. Tak for det, Martin Bo. De handler om et gratis billedprogram, filmdatabase, tv på nettet, et astronomisk foto samt gratis clipart.

https://photodemon.org: En gratis portable foto editor til grundlæggende billedbehandling.

www.Plex.tv: Plex er et klientserver-medieafspiller-system plus en tilhørende softwarepakke.

https://apod.nasa.gov/apod/astropix.html: Et astronomisk billede om dagen.

https://www.imdb.com: Alt om film – verdens største film database.

https://openclipart.org: Gratis clipart, altså tegninger og illustrationer.

https://www.haand.dk: Ingen kommentarer og skal blot ses som bonuslink.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.