Fem håndboldske fredagslinks

Fem håndboldske fredagslinks

Nå venner, er I klar til dagens semifinale i Tyskland, hvor Danmark møder et herrestærkt fransk mandskab? Nu handler det ikke længere om at spare kræfter til næste kamp, for dagens kamp kan vise sig at blive den sidste i bestræbelserne på at nå finalen.

Taber Danmark, slutter gulddrømme brat og så er der kun en ”ligegyldig” bronzemedalje at spille om. Og der er altså himmelråbende forskel på at vinde en førsteplads i forhold til en anden- eller tredjeplads. Det er som om at taberne går i glemmebogen, mens vinderne rider højt på bølgen blå fremover.

Kan du for eksempel huske hvem der vandt VM bronze i 1974, hvor Vesttyskland vandt på hjemmebane? Og kan du huske hvem de mødte i finalen? Og bronzen: hvem snuppede den? Nå, Danmark træder altså forhåbentlig i karakter klokken 17.30, når Frankrig står på den anden banehalvdel.

Danskerne har gjort det godt, og jeg vil gerne dedikere en ordentlig buket roser til den danske landstræner. Nikolaj Jacobsen er i mine øjne ubetinget verdens bedste håndboldtræner, og det er af han af forskellige grunde. Lad mig fremhæve en vigtig.

Menneskelighed og empati

Hans menneskelighed og empati. Han udviser til stadighed seriøsitet omkring sporten, og han er altid saglig, hvis han får saglige spørgsmål. Samtidig er han for det meste klar til lette og humoristiske kommentarer, hvis situationen lægger op til det. Hans forhold til spillerne er afslappet, men samtidig ”frihed under ansvar-ish”.

Spillerne kan grine, hygge og joke, men når der fløjtes til alvor under træning og kamp, forventer den dygtige sydfynbo, at spillerne tager det seriøse ansigt og den stabile indstilling på. Alle risikerer at få en ordentlig skideballe, måske lige undtagen målmand Landin, som tager kritikken fra anden side.

Men Nikolaj Jacobsen er en mand som Dansk Håndbold Forbund ikke skal slippe lige med det første. Han er i stand til at analysere og handle ud fra omstændighederne, og han gør det på sin helt egen specielle facon, hvor sydfynsk dialekt slynges ud i hallen, så det synger. Kom nu, Danmark!

Og det er fredag, så vi fejrer dagens komme med en håndfuld links til forskellige sager. Læs om stauder, vejret, tegneprogram, gratis billeder og et af Danmarks korteste domæner.

www.thytilstauder.dk: Oppe i Thy har de Else. Hun er en særdeles vidende kvinde om stauder, hvilket afspejles på den informative hjemmeside.

www.kleki.com: Er du gået lidt kold i Paint? Har du lyst til at sidde og tegne, mens du boltrer dig på nettet? Så prøv Kleki.

www.freeimages.com: Her handler det om gratis billeder.

www.m.dk: Et af Danmarks korteste domæner, men som indeholder lange skinner.

http://vejr.tv2.dk: Og så er der vist nok sne på vej. Følg situationen hos Anders og resten af mandskabet på TV2 vejret.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.