Fem genåbnede fredagslinks

Fem genåbnede fredagslinks

Så lykkedes det at komme lidt videre på vejen mod et mere normalt liv her i Danmark. Politikere sad i går aftes og snakkede om, hvordan vi kan genåbne Danmark, og det er der altså kommet noget konkret ud af. Nettips er ikke organet hvor vi kloger os på detaljerne, og vi skal slet ikke ridse tiltagene op.

I stedet ønsker vi at agere den lille vovhund, der logrer glad med halen. At kigge bagud og kritisere løs får man næppe ret meget ud af, og når en læge skriftligt fortæller, at regeringens håndtering af krisen har været katastrofal, så må det stå for hans egen regning.

Nogle gange har jeg et anstrengt forhold til såkaldte fagpersoner, som udtaler sig i øst og vest. Allker værst er det næsten, når de offentligt siger: ”Hvad sagde jeg”! Bagklogskab er somme tider noget fanden har skabt – især når bagklogskabens jargon er sådan lidt bedrevidende og nedladende.

Livet forstås baglæns

Livet forstås baglæns, men må leves forlæns. Søren Kierkegaard var en vis mand og han sagde mange gode ting. Og min historielærer fortalte engang at det er muligt at bondens oprør i 1800-tallet ikke interesserede mig, men at det måske kunne køres ind i en parallel til min virkelighed her og nu.

Nå, ikke desto mindre glæder det mig, at Danmark åbner lidt flere døre på klem. Det betyder meget for erhvervslivet at hjulene begynder at rulle igen, men det betyder denondelynemig også meget for hr og fru Danmark, at vi kan begynde at skimte sociale komsammener igen. At vi kan spise lidt mad i byen. Drikke en bajer. Eller kaffe. Og glo på mennesker. Det vil jeg i al fald glæde mig til.

Det er fredag og en flittig læser har været på banen igen. Han hedder Martin Bo, og herfra skal lyde en stor tak til Marttin Bo for de links han bidrager med på denne smukke fredag. I dag skal vi i kløerne på så forskellige ting som ørne på tv, skibstrafik, radiostationer, LP plader og sletning af profiler på internettet.

https://www.dof.dk/oplev-fuglene/ornetv: Her handeler det om Ørne-tv. Det er Dansk Ornitologisk Forening, der lægger kanal til.

https://www.myshiptracking.com: Hvor er skibet henne? Hvad er det for et skib jeg kan se ude på havet? Tjek det ud på dette site. For hulen da – der er gang i skibstrafikken.

https://vinylhub.discogs.com: Her skal det handle om vinyl. Altså den vinyl man bruger til LP plader. Få et overblik over vinylbutikker i Danmark.

https://worldradiomap.com: Lad os snuppe et kort mere. Her får du et overblik over en pokkers masse radiostationer i det meste af verden. Et klik på en station åbner et livestream.

https://www.accountkiller.com: Navnet på sitet kan skræmme lidt. Men det er faktisk en hjælp, hvis du ønsker at slette en konto på en eller anden internet-tjeneste, for eksempel Facebook, Instagram eller Amazon.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.