Fem gæstede fredagslinks

Fem gæstede fredagslinks

1. december. Mange børn åbner i dag deres julekalender, og inde bag lågerne gemmer sig sikkert mange spændende ting. Nogle røber måske en julenisse, mens andre viser en kælk i sne. Endelig er der sikkert nogle julekalendere, som byder på søde fristelser i form af chokolade eller det, der er værre. Min gode ven Jan har i al fald fået en god julekalender mod tørst. Bag julekalenderen står Skagen Bryghus.

Den 1. december er også en speciel mærkedag for mange. Der er sikkert nogle blandt læserne, som kender en der har fødselsdag i dag. Måske har du selv ligefrem fødselsdag på denne smukke decemberdag? Min gode ven Torben fylder 50 år i dag. Tillykke til dig, Torben. Og tillykke til alle, der fejrer noget i dag. Og i morgen. Og i overmorgen. Og …

Beatles og Vietnam

50 år er et pænt rundt tal. Hvad skete der tilbage for 50 år siden? Fra glæde til sorg, for i februar 1967 blev et af de store angreb indledt i Vietnam-krigen. På musiksiden dukker et nyt album op: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Beatles da de måske var allerbedst? Mere krig: 6 dages krigen, som varede … seks dage. Endelig skal nævnes den første hjertetransplantation på et menneske.

Historie er jo ikke til at komme udenom. Heldigvis, for det er jo oftest af historien, at vi mennesker bliver klogere. Bagklogskab er et begreb, som igen og igen dukker op. – Hvis jeg dog bare havde vidst … Nå, men denne dag er den første i resten af dit liv, så tænk over hvad du gør og siger.

Martin Bo Petersen sender somme tider gode fredagslinks af sted til os, og det er også sket i denne uge. Tak for det, Martin Bo. Det betyder nemlig at redaktørens forstokkede holdning til fredagslinks får et frisk pust af én udefra. Martion Bo sender os hermed i kløerne på rigtig god mad, Wordls AIDS Day, gode øller, julegaveideer samt et skønt kulturhus i Næstved.

www.ditlevsdiner.dk: En ung gut med god mad. Du finder ham i Næstved på Sydsjælland.

www.aidsfondet.dk: Det jo World AIDS Day 2017 i dag den 1. december.

www.kongebryg.dk: Det lokale bryghus i Næstved med fredagsbar og gode øl-bajere. Send gerne en prøvekasse til Sydfyn …

www.knivhytten.dk: Her finder du julegaven, hvis du er ude efter håndlavede knive.

www.gkkultur.dk: Vi bliver i Næstvced. Her ser du byens super kulturhus. Grønnegades Kaserne Kulturcenter er navnet. Der er dømt julehjerte i aften.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.