Fem gående fredagslinks

Fem gående fredagslinks

Et kig ud af vinduet fortæller om gråvejr, men snart skinner solen, venner. Så handler det efter min mening om at komme ud og nyde et fantastisk forår med alt det, som dette indebærer. Jo, jeg ved godt at vi for kort tid siden havde 4-5 enestående uger med masser af sol, men jeg ved også at de seneste 2 uger har været noget triste vejrmæssigt.

Derfor handler det om at komme ud. Mange er taget til Kværndrup på Sydmidtfyn, hvor Egeskov Slot ligger. Her er der masser af snak og musik på Heartland Festival. Andre tager til Northside, mens nogen foretrækker et helvede i Københavns gader alias Distortion. God fornøjelse uanset hvad du vælger.

Jeg vælger ingen af delene. I stedet har jeg den plan at jeg skal ud og nyde naturen. På Sydfyn og andre steder. Det bliver godt. Pinsesolen kommer ikke til at danse for mit vedkommende. Jeg er måske blevet lidt for kedelig. Men solen vil skinne på os alle, så kom ud og sug vitaminerne i dig.

Kom af sted

Gå en tur. Det bliver du glad i låget af. Enten i skoven, ved vandet eller et andet sted, hvor der ikke er så mange mennesker. Eller spadser en tur ned til nærmeste by, hvor mennesker omkring dig måske vil tilsmile og berige dig med alskens nærvær og socialisering.

Find cyklen frem. Smør kæden og pump dækkene. Og kom så af sted. Ud af den nærmeste landevej eller cykelsti, hvor forårets dufte vil springe lystigt ind i dine næsebor. Kør ud og klap en ged eller besøg nærmeste gårdbutik og køb noget forkælelse til gane og mave.

Løbeskoene skal måske snøres. Find løbeshorts og -trøje frem, sæt dit hypermoderne GPS-ur på håndleddet og stik en rute udi landskabet. Kom af sted. Træk vejret. Helt ned i lungerne. Pust ud og nyd sveden der pibler frem på din pande.

Uanset hvad du vælger af mine forslag, er det ensbetydende med sundhed. Du får bevæget dig. Du får trukket vejret i forhåbentlig relativ ren luft, og så giver aktivitet en naturlig sult og træthed. Din krop vil takke dig resten af foråret, og du kan nyde en rød bøf, en iskold pilsner eller en delikat softice med god samvittighed. Vigtigst er at du gør noget godt for dig selv. Du har med garanti fortjent det.

Det er fredag, og vores trofaste bidragyder, Martin Bo, forkæler os med fire interessante links. Det femte link står jeg selv inde for. I dag handler det om bæredygtigt tøj, ordbøger, radiostationer i hele verden, organdonation og musik på denne dag. Tak, MB!

https://upcy.dk: Bæredygtigt tøj produceret af kasserede materialer, som du køber online i denne danske webshop.

https://www.thefreedictionary.com: Her får du gratis luksusting: ordbog, leksikon og synonymordbog (på engelsk)

https://worldradiomap.com: Verdensradiokort. Undskyld oversættelsen, men her handler det om et kort, der viser radiostationer i hele verden. Og via få klik kan du høre den radiostation, som du er interesseret i. Mest træls er reklamerne …

https://www.thisdayinmusic.com: Denne dag i musik. Endnu en håbløs oversættelse. Men her handler det om dagen i dag i musikhistorien. Fx blev Ian Hunter født præcis for 83 år siden i dag. Og Light my fire med The Doors blev udgivet i USA for præcis 55 år siden i dag.

https://organdonor.dk: Tag stilling! En hjerteskærende fortælling på Dr.dk har gjort at jeg netop har taget stilling. Det tog mig under ét minut.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.