Fem frie fredagslinks

Fem frie fredagslinks

I dag cykler en masse børn og unge til skole og i uddannelsesinstitutioner. De sætter hjelmen på hovedet og suser listigt af sted. Foran sig venter formentlig en flok klassekammerater, nogle glade lærere, flere tønder saftevand, utallige kasser sodavand og godt humør. Når de fælles aktiviteter så er overstået, er der dømt sommerferie.

Og skoleåret har været ganske anderledes. Faktisk har hele skoleåret stået i coronaens skygge, og jeg sender – som gammel skolelærer. – de kærligste tanker til alle elever og studerende i Danmark. Ja, faktisk i hele verden, selv om det så bliver noget abstrakt. Så lad os nu bare holde os til de danske elever. De fortjener mange kærlige klap på skulderen.

Skoleårets begyndelse i august havde corona på skoleskemaet, og skoleårets afslutning i juni har corona på skoleskemaet. Retfærdigvis skal det siges at omfanget af corona har været i blid nedgang de seneste uger og måneder. Det skyldes ikke mindst den fremherskende udbredelse af vaccinen. En vaccine de fleste heldigvis siger ja tak til.

Ja tak til vaccine

Det har jeg personligt selv gjort. Jeg hører stadig om herlige borgere i dette land, som har været væltet helt sammen på grund af corona. Og det har ikke været gamle fru Olsen på 97 år. Nix, det er unge Lotte på 27 og modne Adam på 41. Og mange andre. De har været helt nede at ligge i nogle dage, og efter coronaen forsvandt fra deres krop, har de mistet lugte- og smagssansen.

Man skal absolut ikke spøge med Covid19, så jeg har altså valgt at blive vaccineret. Det første stik kom i hus for nogle uger siden, og snart får jeg stik nummer 2. Med vaccine i kroppen føler jeg, at mit normale liv næsten kan vende tilbage. Og det glæder jeg mig meget til.

Begreber som mundbind, håndsprit, fjernundervisning, coronapas og test kan suse listigt i baggrunden – næsten. Der vil nok stadig være behov for håndsprit her, der og alle vegne, og det kommer jeg til at leve fint med.

Og jeg håber også at elever og studerende vil nyde de kommende ugers fri fra skole og studie. Jeg synes de skal bevæge sig ud og nyde hinandens selskaber. Væk fra en dominerende computerskærm, hvor deres undervisere har skabt online undervisning, gruppearbejde og opgaveafleveringer. Med eller uden kamera.

Tag nu ud og mærk verden.

Det er fredag og vi skal linke sammen. I dag skal det handle om Tour de France, en tysk blog, livsstil, teknologi, Wales og meget andet.

https://www.gq-magazin.de: Her handler det om noget så sjældent som en tysk blog. Du får mode, sundhed, teknologi, underholdning og meget mere.

https://bigthink.com: Her hyldes alle de mennesker, som tænker anderledes.

https://www.inverse.com: Videnskab. Innovation. Underholdning. Krop. Spil. Kultur.

https://ourhomeonline.wales: Vidste du at Wales har sit eget domæne, der lander på .wales?

https://www.letour.fr: Skal du også se nogle af etaperne i årets Tour de France?

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.