Fem frembrusende fredagslinks

Fem frembrusende fredagslinks

Sådan en uge går hurtigt, hva’? I fredags berettede jeg om fem links, mens jeg pludselig havde fået ondt i halsen. Som et lyn fra en klar himmel. Dagen efter var jeg dvask som en karklud, og sådan gik en uge. Nu er jeg strandet med en ond hoste samt ondt i hovedet. Især når jeg hoster. Men mænd og forkølelse …

Der er forskel på mænd og kvinder. Det tør jeg godt påstå. Med en livserfaring på 53 år kan jeg godt konstatere at der er forskel på mennesker med lige og ulige cpr-numre. Med fare for at nogen føler sig krænket. Om det så er mænd eller kvinder, som føler sig krænket, er vel underordnet.

Måske synes nogle mænd, at det er træls, at de ikke kan sættes i bås med kvinder. Eller måske sidder nogle kvinder med en følelse af tomhed, når de ikke kan sidestilles med mænd. Og så er der intetkønsgruppen, som måske føler sig krænket uanset hvad. Undskyld. Jeg skriver ikke for at krænke. Eller for at forskelsbehandle.

Hankøn, hunkøn, intetkøn

Jeg skriver for at lufte mine små lommefilosofier og tanker om det liv, som du og jeg er en del af. Livet må forstås baglæns mens leves forlæns. Sagde Kierkegaard. Vist nok. Jeg levede jo ikke dengang, men i mine ører lyder det ganske fornuftigt.

I samme åndedrag filosoferer jeg over hvad Kierkegaard havde sagt, hvis jeg havde præsenteret mig som kvinde, når jeg nu har et ulige cpr-nummer. Og ville han have sagt ”den” om mig? Ville hav have været forvirret? Det kan vi af gode grunde ikke vide, men en ting er sikkert: homoseksuelle og transkønnede har været her hele tiden.

Forskellen er måske blot, at vi er blevet bedre til at sige fra over for normer og traditioner. I dag er det tilladt at føle sig krænket – det har det vel altid været – også over – i mine øjne – små ting. Men hvem kan tillade sig at definere hvad der er småt, og hvad der er stort? Jo, det kan generalerne på genbrugspladserne, når der skal sorteres småt og stort brændbart.

Nå, undskyld vrøvlerierne. Vi skal fredagslinke som traditionen foreskriver, og i dag skal I hilse på hjemmesider med ekspertise inden for affaldssortering, privat søgning på nettet, deling af filer, engelsk stavning og grammatik samt en gratis tegneservice.

Ps. Tillykke med fødselsdagen, knægt!

www.mariuspedersen.dk: Marius Pedersen startede sin virksomhed op tilbage i 1925. Han var en driftig entreprenør og i dag er det en super velfungerende virksomhed med mange jern i ilden, blandt andet affaldssortering.

www.file.pizza: Har du brug for at dele en fil med andre? Så upload den her og send efterfølgende linket pr mail. Nemt og hurtigt.

www.grammarly.com: Hent en gratis extension til Google Chrome og få hjælp til engelsk stavning og grammatik.

www.kleki.com: Har du lyst til at tegne lidt? Så tegn!

www.searchencrypt.com: Privat søgning på internettet. Ikke specielt vellykkede søgeresultater – men privat …

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.