Fem fravalgte fredagslinks

Fem fravalgte fredagslinks

Valgbomben sprængtes her i løbet af igen – men bombe er måske så meget sagt. Vi havde jo set det komme – takket være et partis uomtvistelige og ufravigelige krav til regeringen. Mette meldte ud og nu står politikerne i kø for at snakke med menigmand.

Og menigmand er i alle afkroge af Danmark. Her på Sydfyn. I Nordjylland. Ude vestpå. I hovedstaden. På Bornholm. Og på de elskelige danske småøer. Nu skal de danske politikere på farten og sige dav dav, fordi politikere jo også er en slags mennesker med medmenneskelige egenskaber.

Oftest ses politikere i medierne. I de lokale aviser. PÅ internettet og i fjernsynet. Her stiller de op, og de har mange ting på hjerte, de politikere. Nogle gange tager de æren for nogle beslutninger, og andre gange skælder de andre politikere ud. Og stiller hinanden til ansvar.

De kan sågar finde på at nærmest tvinge en kollega til at indrømme, at vedkommende har begået en fejl. – Puha! Sig det så! Indrøm at du er et menneske og at du også har begået fejl. Slemme statsminister. Mennesker, som ikke begår fejl, sidder på deres flade. Og triller tommelfingre.

Jeg boykotter de 2 første uger

Nå, vi skal til stemmeurnerne den 1. november. Her får vi udleveret en megalang spiseseddel med masser af krydsmuligheder på. Med en udleveret blyant skal vi sætte et kryds ud for den politiker eller det parti, som vi gerne ser får en del af magten i det danske folketing.

Forinden skal vi dagligt se politikere hilse på den danske menigmand. På gågader, i idrætshaller, i forsamlingshuse, på vandet og i luften, hvis det bliver helt vildt. Medierne slubrer det i sig, og de vil time for time fortælle de vanvittigt spændende historier om politikernes gøren og laden.

Jeg melder mig ud de første to uger. Jeg gider ikke d: t cirkus, så jeg vil vælge at zappe væk, hvis Inger, Mette eller Søren pludselig står og deler karameller ud i gågaden. Det må de hjertens gerne, men jeg behøver ikke at være en del af det. Når vi går ind i den afgørende uge før valget, vil jeg sætte mig ind i sagerne og derudfra sætte mit kryds den 1. november.

Det er fredag, og vi skal servere 5 fredagslinks til folket. I dag handler det om folketingsvalget, musik, gratis illustrationer, nyheder og sladderhanke.

https://folketingsvalg.dk: Dette domæne har en dansk tv-kanal købt. Kan du gætte hvilken?

https://muted.io: En hjemmeside for musikelskere.

https://undraw.co: Her finder du gratis illustrationer, både svg og png.

https://www.hotsheet.com: Er du nyhedsnarkoman? Så prøv denne service.

https://personaldata.info: Hver gang du surfer på nettet, sladrer du om dig selv. Se selv her.

Læs også

2 Comments

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.