Fem fotogene fredagslinks

Fem fotogene fredagslinks

Bladene rasler af træerne – efteråret præger naturen. Til gengæld er vores lygtepæle taget til i omfang. Det skyldes at plakater med diverse budskaber har indtaget de sagesløse lygtepæle. Budskaber i forskellige indpakninger – ofte ledsaget af fotos, som i mange tilfælde ikke er i pagt med naturligheden.

Min vandring i Svendborg vidner om lokalpolitikere, som ikke nåede at komme til fotografen i år. Derfor bliver plakater eller fotos fra 2013 genbrugt. Genbrugstanken passer mig godt, og vi skal i det hele etaget være bedre til at tænke bæredygtighed. Dog bliver netop genbrug en smule komisk, når en politiker ikke ligner sig selv.

Jeg faldt selv i fælden på de sociale medier. Her har jeg i mange år efterhånden brugt et bestemt profilbillede. Billedet var ikke af nyere dato, men jeg havde blot aldrig fået taget mig sammen til at udskifte det. Eller er der mon tale om fornægtelse af sandheden: jeg er blevet ældre?

Nå, men i forbindelse med et banner skulle jeg bruge et nyt foto. Jeg fik min dygtige søn, Søren, til at tage et portrætfoto af mig. Dette foto blev herefter lagt ind på et banner, som skal bruges i forbindelse med sportsarrangementer. Og så tænkte jeg: mon ikke det er på tide at jeg får skiftet mine profilfotos på de sociale medier?

Anerkendelse og ros

Så det gjorde jeg. Grænseoverskridende, synes jeg. Jeg bryder mig ikke om at sætte mig selv i centrum på den måde. Men reaktionerne var søde. Mange roste mig, men de fleste roste Sørens arbejde. Det føltes godt. Mit ego har ikke behov for fremhævelse og bemærkelse (hedder det mon det?). Men roserne til Søren passede faderen godt.

Hvornår har du senest rost et andet menneske? Ros kan medføre de mest fantastiske ting, og i min karriere som underviser har jeg endnu ikke oplevet en elev eller en kursist blive dårligere til et fag, hvis jeg har rost vedkommende. Min kone roser mig også somme tider, og så ved jeg at der måske er ugler i mosen (sludder, jeg pjatter bare…).

Og så til fredagens links, som i dag skal handle om Irland, ros, legepladshængekøjer, logoer og gratis billeder.

www.ros.dk: Igen et eksempel på folk, som køber et lækkert domæne, og som efterfølgende ikke får det brugt. Det kan jeg ikke rose dem for.

www.irland.dk: Denne her er mystisk. Jeg troede at jeg kunne læse en masse om Danmarks modstander lørdag aften i Parken, men næ nej. I stedet kan jeg sende et postkort. Skuffende.

www.legepladshængekøjen.dk: Hvis du skal bruge en superstærk og kvalitetsfyldt hængekøje til en legeplads, en efterskole, en institution, et ældrecenter eller hvad ved jeg, kommer du ikke uden om dette solide produkt.

www.designevo.com: Skal du skabe et logo til et eller andet, så prøv at gøre det på egen hånd via denne service. De har bedt mig om omtale, og da jeg er et flinkt menneske, så …

www.pexels.com: Gratis billeder. Jeg kender ikke sitet (endnu), men gratis billeder kan være interessante, hvis man gerne vil spare penge på en fotograf. Resultatet bliver måske derefter.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.