Fem forsølvede fredagslinks

Fem forsølvede fredagslinks

I weekenden står den på sølvbryllupsfest. Nej nej, det er ikke mit eget sølvbryllup, men gode venner, som nu officielt kan vedstå, at de har været gift i 25 år. Min regnestok fortæller, at de altså blev gift i 1993. Lad os dvæle lidt ved det år for en stund.

For det første er det året efter at Danmark vandt EM i fodbold. Jo, den information synes jeg lige vi skal huske at have med. Men 1993 var også året, hvor jeg fik min uddannelse som skolelærer i hus. Det foregik på Skårup Statsseminarium – et seminarium som den dag i dag er lukket. Vi har således kun et folkeskolelærerseminarium på Fyn, nemlig i Odense.

Det var 4 gode år på seminariet. De første 18 måneder af studiet boede jeg på kollegium, hvorefter jeg flyttede i en lille lejlighed i Svendborg. Det var en god tid, hvor jeg boede lige over for Føtex, og hvor jeg havde Ruths Bodega blot 150 meter fra hoveddøren.

Ser man på 1993 i bredere målestok, blev Tjekkoslovakiet delt i 2 stater, Tamilsagen kører lystigt i dansk politik, Bill Clinton bliver amerikansk præsident og OB vandt den danske pokalfinale. Det er et lille plaster på såret for Odense Boldklub, som lider i øjeblikket.

Tillykke med sølvbrylluppet

25 år er alligevel en slat. Man siger ja til hinanden i kirken eller på rådhuset (eller hvor man nu bliver gift), og så lever man sammen i tykt og tyndt de næste mange år. Sølvbryllup er lidt af en bedrift, især i disse tider, hvor man kan blive skilt på kort tid. Det kræver blot en NemID, en internetopkobling og så er den ged barberet.

Derfor skal der lyde et stort tillykke til mine gode venner samt til alle de andre, som holder sammen i ægteskaberne, hvis det altså er lykkeligt og godt. Man skal ikke blive i et ægteskab for sølv- eller guldbrylluppets skyld.

Og så er det atter fredag, og vi skal fredagsbesøge 5 hjemmesider på internettet. I dag står festmenuen på gratis film på YouTube, bryllupshalløj, Aretha Franklin, Genova og navnetjek her, der og alle vegne på internettet.

www.bryllup.dk: Ja, dette link er jo næsten uundgåeligt denne fredag. På hjemmesiden får du en masse info om bryllupper, bryllupsmesser, bryllupsrejser og blogindlæg om bryllupper.

www.arethafranklin.net: Og så kom meddelelsen om, at queen of soul alias Aretha Franklin er afgået ved døden. Respect for den stemme!

www.visitgenoa.it: Døden indtraf sig på tragisk vis også i Genova, hvor en bro styrtede sammen. Tanker herfra.

www.namechk.com; Har du et favorit brugernavn? Så tjek om det er ledigt på de store tjenester på internettet.

www.zerodollarmovies.com: Så er der dømt gratis film. Her ser du en liste over nogle af de film på YouTube, som du kan se i sin helhed. Du kan søge eller bruge de forslag der er til stede, for eksempel film fra 1993.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.