Fem forfrosne fredagslinks

Fem forfrosne fredagslinks

Hvilken mavepuster, da Danmark lettere sensationelt tabte til Ungarn. Gullsachbaronerne sejrede, og Bojsen har ikke set et minut håndbold siden. Tænk at man pludselig mister gejsten totalt, fordi ens favorithold taber pusten.

Både gejst og pust ender på st. Det gør mast også. Og spillerne må have følt sig en anelse mast bagefter, da de sad i omklædningsrummet og filosoferede over, hvorfor de havde tabt. Hvad gik galt? Hvorfor oplevede holdet pludselig en gevaldig modvind efter masser af turneringssejre i træk? Et synonym for vind kunne være Blæst. Det ender også på st.

Ord der starter med st kan også være spændende. Strand er et eksempel. Måske tænker du ikke på strand i dag, fordi det er koldt derude, men min gode ven, Torben, ligger måske på en strand i disse sekunder. Altså på en strand et helt andet sted i verden.

Og sådan er der jo forskel på tilværelsen for os alle. Mens vi sidder herhjemme en flot, frostkold morgen, sidder mennesker andre steder på jorden og har gang i andre gøremål. I USA gør de sig klar til at bygge en mur. I Italien forsøger de at finde menneskeliv oven på en katastrofe. Og en fransk kandidat truer med at trække sig, fordi der er blæst om konen.

Konen er en vigtig person i mange sammenhænge. Det er oftest (der var st igen) konen, der sikrer at alt går godt i baglandet. Sådan vil det måske være for Donald Trump. Problemet er at fruen ikke vil bo i Washington. Og hvad gør Donald så? Tager han på wekendture til New York, hvor han smukke hustru vil slå sig ned med sønnike?

Tja, jeg er trekvart ligeglad. Det rager mig en høstblomst. Det er straks mere interessant at bemærke den gøren og laden, som manden lægger for dagen. Man skal altid give folk en chance, inden man dømmer dem på forhånd. Eller skal man? Eller kan man i USA?

Stands. Stop. Straks.

Vi skal fredagslinke. Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér har tippet mig vedrørende en ganske nyttig: Wayback Machine. Denne hjemmeside er genial, idet du kan hoppe ind i en tidsmaskine og flyve baglæns. Dermed kan du se hjemmesiders udvikling igennem tiderne. Somme tider dør hjemmesider. Somme tider forsvinder data fra hjemmesider. Men Wayback kan måske hjælpe dig med at finde data.

Dertil kommer 4 fredagslinks som fører dig lige i armene på armbåndsure, vinyl-software, LP-plader og kartoffelrækker.

Først springer vi hen til Wayback Machine, hvor du selv kan undersøge, hvordan din yndlingshjemmeside så ud tilbage i tiden. Hent denne extension til Google Chrome og få nem hjælp til Wayback Machine.

Danmarks dyreste kvadratmeterpriser skulle høre til Kartoffelrækkerne. Jeg har hverken forstand på lejligheder i København eller kartofler.

Jeg er gået i vinyl mode. Det betyder såmænd blot at jeg har fået pladespiller igen. Det føles næsten som at være 16 igen. Derfor skal I naturligvis lige sendes til Winyl. Her finder du måske noget der interesserer dig.

Og jeg har fået en yndlingsbutik i Svendborg. Den hedder Vinylen, og dernede i kælderen finder du både gode skiver og dejlige mennesker.

Har du en fetish for armbåndsure. Så er denne shop måske stedet for dig.

Læs også

1 Comments

  1. Allan F

    Hvis man er interesseret i ure, da er watchthat.dk en god side at gæste. Jeg faldt over en serie af automatiske ure, hvor jeg selv valgte to af dem, som jeg straks købte, da jeg ikke havde hverken et “Skeleton” eller et dicideret “bling”-ur i samlingen, som kun tæller analoge/automatiske ure. Lad ikke den billige prissætning narre. I EIKY-serien sidder der fine mekaniske værk i. Imidlertid er det et godt sted at begynde, før man spicer samlingen op med Rolex, Breitling og Omega’er!
    Leveringen er hurtig, man får en pæn håndskrevet hilsen, og firmaet praktiserer prisgaranti (vigtigt at tjekke). Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har frekventeret hverken sitet eller kassen. Det eneste minus, jeg kan komme i tanker om, er at jeg ikke selv har aktier i foretagenet.

    PS. Der er direkte kundekontakt, som jeg fandt meget imødekommende.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.