Fem forflyvske fredagslinks

Fem forflyvske fredagslinks

Nå for pokker, har du også forbindelser til Panama? Du ved, landet med det efterhånden blakkede ry. Panama grænser op til Colombia og Costa Rica, og det er helt sikkert et fantastisk land at besøge og holde ferie i. Men business?

Det skal du nok overveje en ekstra gang, hvis du bliver spurgt. At dyrke forretning i samarbejde med advokater i Panama kan være risikofyldt, og du skal især være meget opmærksom, hvis du er lidt af en kendis. Du er nemlig i farezonen for at nogen kigger dig over skuldrene.

Det store læk i Panama-sagen, hvor meget kendte og rige mennesker pludselig er kommet i mediernes søgelys understreger jo blot endnu en gang, at det i 2016 er svært at holde ting skjult for offentligheden. Det handler om synlighed i bedste Snowden-stil.

Sagens kerne er naturligvis at rige og kendte mennesker forsøger at undslippe respektive landes skattepolitik. Det er i mine øjne småligt og amoralsk. Jeg er ganske sikker på at de pågældende personer nyder godt af de tilbud, som landene tilbyder på baggrund af den skattebetaling, som folk skal betale.

Egoismen lever – halleluja

Egoismen lever velsagtens i os alle, men for mig er det ubegribeligt, at man ikke agter at betale til den fælles kasse. Det danske statsapparat har muligvis verdens højeste skat, men vi har også et velfungerende system herhjemme, hvor dine børn og børnebørn får en uddannelse, endda lønnet med en omgang SU. Dertil skal lægges et godt og velfungerende system som helt sikkert kan optimeres.

Men tilbage til sagens kerne, som jeg ser den: synligheden. Muligheden for at opbevare dokumenter sikkert. Og godt. Lækket i Panama er et eksempel på, at du ikke skal tage ting for givet, og at opbevaringen af fortrolige dokumenter, filer og andet er bombesikkert.

Og ingen bomber er 100% sikre. De kan gå af for et godt ord. Derfor synes jeg du skal tænke dig godt om, hver gang du sender en e-mail. Og hver gang du uploader et dokument til skyen. Og når du indtaster dit CPR-nummer på et website. Og når du oplyser dine kreditkortoplysninger. Intet er sikkert, og du risikerer at nogen aflurer det hele. Uden at du ved det.

Denne omgang fredagslinks er ”sponsoreret” af Martin Bo Petersen. Tak for det, Martin Bo! Det er altid godt med nye input fra stamlæsere. Du er også velkommen til at sende mig forslag til fredagslinks.

www.aidsfondet.dk/kyshiv: Fordomme  omkring hiv og aids.

www.nanobryggeri-redekassen.dk: Et lille bryghus, hvor du kommer for at brygge dit eget øl.

www.bedstemorann.dk: Besøg en bondegård og riv en dag ud af kalenderen; ta’ den lidt med ro, en ekstra kop kaffe og gi’ dig tid til børnene, dyrene og dig selv.

www.pakke.dk: Så ved du hvad det koster  sende en pakke

www.fourmilab.ch/yoursky: Gad godt vide, hvad der er lige over hovet på dig på den store himmel.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.