Fem forblæste fredagslinks

Fem forblæste fredagslinks

Arbejdsugen nærmer sig sin afslutning, og naturligvis vender vi blikket mod fem fredagslinks, som kan forsøde din dag. Ugen har været præget af mange spændende ting. Der er for eksempel dømt gang i dansk pålæg.

En dansk politiker kom ved en fejltagelse til at nævne noget om pålæg i en jysk børnehave, og vupti: så var der gang i en såkaldt shitstorm på Facebook, hvor vedkommende politiker pludselig blev sammenlignet med god dansk pålæg.

Dette skete igennem et sammenligneligt billede, hvor en hamburgryg blev listet op ved siden af politikerens ansigt. Det er der mange der griner ad. Dansk humor, siger nogen. Ytringsfrihed, siger andre. Politisk satire, siger nogle tredje. Jeg siger usmageligt.

Ganske vist stemmer jeg ikke på den danske politiker, men jeg vil alligevel gerne fastholde at vi bør opretholde en vis takt, tone og pli, når vi ytrer os på internettet. Også selv om vi kan gemme os bag vores digitale identiteter.

Faktisk begriber jeg ikke, at man har lyst til at skrive nedladende bemærkninger, blot fordi det kan lade sig gøre. Min kone og jeg har forsøgt at lære vores børn, at ting kan siges på mange måder, og at man generelt skal passe på at sige ting til folk, som sårer mere end nødvendigt.

Jeg har stor respekt for det danske telefirma CallMe, som kører en kampagne, der hedder: Tal ordentligt. Det er en kampagne, som jeg gerne bakker op om. Tal ordentligt til hinanden – også på nettet i debatforummer, på de sociale medier og i de kommentarmuligheder forskellige medier byder på.

Tal ordentligt!

Og så til fredagens 5 links, som sender dig i favnen på dejlige Simone, et gratis lux program, 3 mandsskak, infografik og over 15.000 gratis film.

www.dailyinfographic.com: Infografik eller på engelsk: infographics. Det er spændende, nyttige og vældigt informative stykker grafik, der er spækket med detaljer af alverdens slags. På dette website finder du en række flotte og informative infographics. Tjek for eksempel mandagens infografik, der handler om David Bowie.

www.3manchess.com: Mange af læserne kender det klassiske brætspil: skak. De færreste kender nok tremandsskak, hvor man i stedet for at spille en mod en, pludselig spiller en mod en mod en. Man kan næsten sammenligne med at man er 3 om at dele en pizza (undskyld den dårlige sammenligning). Hvilken brik vælger du: Den hvide? Den sorte? Den grå? Spillet er set på nettet til 395 kroner.

www.justgetflux.com: Hvordan ser din skærm ud lige nu? Den udsender formentlig et lys, som nogen finder sløvt, mens andre finder det skarpt? Skærer det i øjnene? F.Lux er et lille gratis program, der hjælper med at regulere lux-styrken i løbet af dagen. Jeg har ikke selv afprøvet programmet – men det ser lovende ud.

www.zerodollarmovies.com: Gratis film! Det er som regel noget de fleste godt kan lide. Problemet er blot at der findes et hav af gratis B film. Og så er det mere spild af god tid end nytte, synes jeg. Zero Dollar Movies er et katalog med over 15.000 gratis film, som ligger hos YouTube. Søgefunktionen på siden er ikke den bedste, men så kan du forsøge dig med kataloget.

www.simone.dk: Her på Nettips kan vi godt lide talent, og hvis det samtidig er pakket pænt ind, er vi begejstrede. Simone vandt en gang en landsdækkende konkurrence på tv, og nu er Simone blevet voksen. Hun er charmerende, dygtig og vældig sød. Derfor hylder vi Simone med et vaskeægte link til hjemmesiden. Her kan du blandt andet gense Simones optræden ved MGP 2013.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.