Fem flyvske fredagslinks

Fem flyvske fredagslinks

En miniferie i maj. Da Jesus fløj til himmels tænkte han nok ikke på, at han tilgodeså en helligdag til os. Det skal hav have tak for. Mange snupper så fredagen med og dermed er en mindre ferie skabt. Det kan vi godt lide. Så kan vi slappe af og nyde det gode vejr her, der og alle vegne.

Solen gør noget godt ved os. For det første varmer den os godt igennem, og for det andet skaber solen liv. Det er slet ikke så tosset. Life is good. Men humøret får også et nøk opad, når solen skinner. Det skal man ikke være raketingeniør for at vide.

Jeg hørte engang et foredrag med BS Christiansen, du ved ham den seje eks-soldat. Han gav os et godt tip: hvis vi ønsker lønforhøjelse, skal vi spørge chefen en dag, hvor solen skinner. Så er chancen for positivt svar større. BS beviste det hverken med grafer eller søjlediagrammer. Han sagde det stille og roligt. Jeg tror på BS.

Men lysten til at smile øges også, når solen skinner på folket. Latteren kan høres i det fjerne, hvis man går en tur, og ungernes hvinen fortæller, at de er ude at lege og hygge med andre børn. Netop leg, latter og socialt samvær er godt for os. Ligesom solen.

Femturskort til fem klik

Snart vil mange vende tilbage til en næsten normal hverdag. Skoler, museer og zoologiske haver åbner op for portene igen. Små væsener drøner ind og ud af dørene. Der skal hældes lærdom og oplevelser ind i kroppene. Fra en ret isoleret tilværelse er det som om at livet vender tilbage. Og vi skal huske at leve livet. Også når solen ikke skinner. Vi kan godt lege og le, selv om det er gråvejr.

Vi kan for eksempel hoppe en tur på det store internet, hvor milliarder af solskinsoplevelser venter på os. Et klik med musen fører os fra et sted til et andet. Næsten som at hoppe på en metro og snuppe en omstigning undervejs på vores færden. Vi startede et sted og var pludselig et andet. Her får du et femturskort til fem klik på din rejse. Måske lander du sikkert. Måske er det begyndelsen til en længere klikrejse for dig.

Her får du fem links til noget, der handler om livsværdi, sundhed, dyr, SSI, musik og en gratis tjeneste – Clockify – der hjælper dig med at holde styr på din tid.

https://www.wellandgood.com: Well and Good er et website, som giver tips og tricks til sundhed og velvære.

https://www.mentalfloss.com: Vi bliver lidt i samme boldgade. Her læser du artikler og indlæg om mange emner, der berører menneskers og dyrs liv.

https://www.ssi.dk: De tre bogstaver SSI står for Statens Serum Institut. Her kan du læse om smittetryk, Covid-19 og mange andre emner.

https://www.last.fm: Trænger du til musik? Så hop ind på Last FM og klik på en artist.

https://clockify.me: Har du brug for at holde styr på din tid? Måske er der behov for at styre tiden i forhold til opgaver, projekter eller andet? Så prøv Clockify. Det er helt gratis.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.