Fem FIFAske fredagslinks

Fem FIFAske fredagslinks

Så skete det omsider: Dansk Boldspil Union (DBU), som varetager dansk fodbolds bedste interesser indkaldte til pressemøde forleden dag. Nu kunne det simpelt hen være nok, buldrede cheferne. De ting, der foregår omkring det verdensomspændende fodboldforbund, FIFA, er gået langt over grænsen, og nu kan det være nok.

Det er såmænd nok blot et lille armbind, som fik dråben til at flyde over i bægeret. Nogle hold under VM ville naturligvis spille deres VM-kamp som planlagt, men holdene ville udstyre anførerne på holdene med et specielt armbind. Symbolikken i armbindene handlede om menneskelighed og human tolerance.

Så blev FIFA sure. Og truende. For folkene i FIFA tolererer ikke, hvis man ikke gør som de siger. Derfor gik der ikke mange timer, før FIFA meldte braks ud: – Hvis anførerne bærer de omstridte armbind, får de det gule kort. Værsågod at spise og sluge.

Jeg hader trusler

Personligt hader jeg trusler. Der kommer sjældent noget godt ud af, hvis man truer med konsekvenser, hvis folk ikke gør som man ønsker. Ordet ”hvis” kan være fyldt med faresignaler og uoverskuelige konsekvenser. – Hvis I ikke gør som vi siger, så …

DBU melder nu åbent ud at de ikke kommer til at støtte præsidentkandidaten, når en præsident skal vælges om et års tid. Ifølge FIFA støtter langt de fleste af landene den siddende præsident, men DBU fik hurtigt klargjort, at sådan spiller klaveret ikke hos danskerne. Og det er jeg glad for. Lad os få ryddet op i de hersens ”demokratiske” forbund. Lad os få luget ud i korruption og stikken penge i egen lomme.

Det er fredag og vores trofaste læser, Martin Bo, har atter sendt os gode links. Stor tak, MB! Dagens fredagslinks handler om fugle, rejser, elendighed, gratis software og navne.

https://www.nordicnames.de: Er du på udkig efter navne i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Færøerne?

https://rsoe-edis.org: Der er megen nød og elendighed til i verden. Tjek kortet på denne hjemmeside.

https://wikitravel.org: Endnu et verdenskort. Men her handler det om rejser. Namnam.

https://explorer.audubon.org: Hvordan er det nu lige med fuglene, når de flyver fra A til B?

https://da.bandisoft.com/bandizip: Martin Bo slutter af med et stærkt stykke software, som jeg dog ikke kender. Et alternativ til gode, gamle Winzip: Bandizip.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.