Fem feberramte fredagslinks

Fem feberramte fredagslinks

I aften afgøres det hvem der skal vinde årets X factor. Der er tre finalister på scenen, hvoraf de to finalister er duoer: en pigeduo og en drengeduo. Den sidste finalist er en ung gut. Alene det at skrive pigeduo og en drengeduo er jo efterhånden grænseoverskridende. Må man skrive pige eller dreng? Mand eller kvinde? Han eller hun?

Og ja, jeg synes selv jeg er rimeligt tolerant over for nye tiltag, men det skal jo ikke forhindre mig i at udtrykke nysgerrighed og undren over for alle disse nye mekanismer i det omgivende samfund. Mit håb er, at så få som muligt ikke bliver forvirrede og splittede over egen opfattelse.

Sløjd eller håndarbejde

Det var nemmere da jeg var knægt. Altså set fra mit egoistiske synspunkt. Vi var 11 drenge og 12 piger i klassen. Eller noget i den stil. Og pigerne havde idræt for sig selv. Det havde vi drenge også. Senere, da vi blev lidt ældre, blandede lærerne somme tider de to idrætshold, og så kunne vi hygge os sportsligt med eleverne fra det andet køn.

Vi klædte om hver for sig dog. Drengene i et omklædningsrum. Pigerne i et andet. Og så var der timer, som også næsten var kønsopdelt. Drengene i sløjdlokalet. Pigerne i håndarbejde. Undtagen mig. Jeg var (er) elendig til praktisk arbejde, så jeg ville hellere strikke og hækle end at slå søm i.

Og skal vi ikke bare erkende, at vi er gode til noget og mindre gode til noget andet?

I dag er det fredag, og nogen går til påskeferie. God fornøjelse med det. Og vores links handler om ledige internetdomæner, kalejdoskoper, webdesign, underlige klik samt rød ketchup.

https://colordodge.com/Kaleidoscope: Spis en svamp og hop herind. Husk at du kan scrolle med musen.

https://clickclickclick.click: Hehe – klik på knappen, min ven.

https://collected.li: Dette kunne jeg godt bruge lang tid. Eksempler på spændende og anderledes webdesign.

https://thedomainrobot.com/dk/ledige-domaener En dansk opfindelse, vist nok. Se hvilke domæner, der er blevet ledige her på det seneste.

https://redketchup.io: Rød ketchup! Masser af smarte online værktøjer, fx billedbehandling, animation, ikoner og farvepaletter.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.