Fem fabulerende fredagslinks

Fem fabulerende fredagslinks

Nå, så fik vi præsidentvalget i USA overstået. Det er jo meget godt. Så kan verden begynde at ånde igen uden at skulle høre på barnlige, amerikanere på slap line i diverse tv shows. For debat eller seriøsitet kan man vel næppe kalde dette valg-cirkus.

Cirkusheste skal ind i manegen og optræde. Ellers falder de sammen. Cirkusheste elsker at optræde for folk, og selv om det kan virke underligt, at heste godt kan lide lyden af piskesmæld, så er det altså det, som skal til for at vi mennesker får et elskeligt show.

Pisk eller gulerod? Ja, det afhænger af de øjne der betragter scenariet. Nogle chefer synes bedst om piskemetoden, hvor ansatte skal presses helt derud, hvor de ikke kan bunde. Andre chefer foretrækker gulerodsmetoden, hvor man animerer og motiverer de ansatte til at yde deres bedste. Jeg ved godt hvilken metode jeg ville vælge, hvis jeg var arbejdsleder.

Begge ben på jorden

Nu er jeg jo uddannet skolelærer fra et seminarium på Sydfyn, og på Sydfyn forsøger vi at bevare begge ben på jorden. Det har jeg det absolut bedst med. Så falder man heller ikke så langt, hvis det af en eller anden grund går galt. Og det kan jo gå galt. I alle henseender.

Tag eksempelvis den ene præsidentkandidat. Hun havde alle odds på sin side, og alle meningsmålinger udpegede hende som valgets vinder. Det gik anderledes. Hun vandt ikke valget. Hun tabte så at sige. Hvor dybt hun er fladet over dette nederlag, skal jeg ikke kunne sige, men jeg håber at hun trods alt bevarer begge ben på jorden. Og at Bill serverer gulerødder for hende det kommende stykke tid.

Denne uges fredagslinks handler om Leonard Cohen, spændende og innovativt design, Pink Floyd, et gratis ormespil, kultur, undervisng og … Leonard Cohen.

www.leonardcohen.com: Leonard Cohen er ikke længere. Personligt er jeg ikke så vild med hans musik og sangstemme, men teksterne er eminente. Rest in peace, Mister Cohen.

www.designindaba.com: Hvis det skal handle om design, bør du kaste et blik på Design Indaba. Her får kreativiteten lov til at blomstre.

www.slither.io: Keder du dig? Så kast dig ud i dette intetsigende, monotone spil, hvor du bevæger dig rundt som en orm og spiser sager. Men pas på de andre orme.

www.pinkfloydexhibition.com: Apropos orme. Et af mine absolut favoritbands er Pink Floyd. De sammensatte en gang et nummer, der hed Worms. Tjek dette anderledes website ud.

www.openculture.com: Den bedste, gratis kulturelle og undervisningsmæssige kilde på nettet. Det er hvad sitet her kalder sig selv. Forsiden i dag er dedikeret til … Leonard Cohen.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.