Fem elektriske fredagslinks

Fem elektriske fredagslinks

Jamen, hvad er det lige der sker for priserne på energi i hele verden? Har verden fået galoperende kuk under pandehulen? Det er jo en parodi af en dårlig B-film at betragte prisernes stigning imod uanede højder over hovederne på os.

Den ene kilowatt-time efter den anden er på vej til at tage livet af vores kreditkort, og dette er ingenting i forhold til priserne på gasflammerne i de danske hjem. Det er skørt. Crazy. Loco. Så nu skal vi til at tage os sammen med hensyn til at spare på strømmen og varmen.

Det gælder måske temperaturen derhjemme i stuen. Skal vi til at gå rundt med hue på hovedet og handsker på hænderne, mens vi spiser kåldolmere? Og skal ungerne nede i dagplejen have flyverdragt på kroppen fra de kommer til de går?

Vind, vejr og el-priser

En af de mest downloadede apps i tiden er de hersens smarte oversigter over den aktuelle pris for en kilowatt-time. Hvornår kan det betale sig at sætte vaskemaskinen i gang, og hvorfor er det en dum ide at tørre tøjet i tumbleren?

Pludselig har vejret en helt afgørende betydning for vores økonomi. I herrens mange år har vi næsten været ligeglade med klimaet, men når blæst og sol giver os billig strøm, tager vi det alvorligt. Uha, hvor det blæser i dag – dejligt …

Det er fredag og vi skal en tur på internettet. Og ja, jeg ved godt at det koster strøm – masser af strøm. Alene Facebooks og Googles servere suger rasende meget strøm i sig. Vi tænker ikke over det, men en graf fra 202 fortæller, at Facebook åd over 7 terrawatt-timer. Du må selv lige omregne hvor meget det er.

Ugens fredagslinks handler om film i bunkevis, fotofiltre, Læsøfærgens aflysninger, værktøjer til musik-interesserede og verdens største sø-race for single-sejlere.

https://www.laesoe-line.dk: Yes, færgen til og fra Læsø aflyser nu afgange på grund af stigende brændstofudgifter.

https://palette.fm: Her får du adgang til en række spændende filtre til dine fotos.

https://muted.io: Her er der en masse spændende værktøjer til musik-elskere.

https://www.silverrudder.com: Verdens største race for single-sejlere. Det sker såmænd i Svendborg i dette øjeblik.

https://moviez.space: Her skal du vist nok kunne søge blandt en ordentlig bunke film. Reklamerne er irriterende, men det er de stigende elpriser også.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.