Fem coronaske fredagslinks

Fem coronaske fredagslinks

Hej Danmark. Så kom det frygtede coronavirus til Danmark. Det mange har frygtet, er altså en realitet, og nu handler det altså om at tænke sig ekstra grundigt om, når vi er ude blandt mennesker. Virusset spredes fra menneske til menneske gennem luften, så sørg for at nyse på forsvarlig vis, næste gang du er i selskab med folk.

Virus! Det er jo sådan en ting, vi her på Nettips af og til snakker om. Så handler det blot om computervirus, hvilket jo er noget helt andet. Jeg husker med ærefrygt tilbage til nullerne, hvor tennisdarlingen Anna Kournikova pludselig blev ufrivillig deltager i en slem computervirus.

Når folk dengang modtog en diskette eller cd-rom med en fil, der hed noget i stil med Anna Kournikova nude, så kom der dælme fart på museklikkeriet. Mangen en person skulle lige tjekke sådan en fil ud, for der kunne jo gemme sig godter bag filnavnet.

Og haps: så sad folk i saksen med en fæl virus på harddisken. I dag er det grumme tema phishing, hvor man risikerer at ens identitet eller økonomiske data bliver stjålet. Den slemme malware, hvor ens filer pludselig krypteres, er bestemt også en led fætter, som man nødig skal i kløerne på.

Corona løber løbsk – men bevar roen

Men nu er det altså coronavirus, der er i fokus. Aktiemarkedet styrtdykker, og selv om et virus som udgangspunkt er helt usynligt, styrtbløder virksomheder og selskaber. Med andre ord handler det om at begrænse skaderne så meget som muligt.

Men bevar roen. Jeg læster her til morgen i Berlingske, at det primært er folk over 80 år samt mennesker med svækket helbred, hvad det så dækker over. Selv om det aldrig er rart at være i farezonen for at blive syg, er der altså sygdomme, der er meget værre end corona. Jeg selv er i potentiel fare for at blive ramt af coronavirus – og det er du altså også.

Så følg de gode råd, der kommer fra vismænd og -kvinder. Og lad os forsøge at opretholde en vis ro og orden, så det hele ikke løber corona-løbsk.

Det er fredag, og vi skal fredagslinke. Og i dag skal vi besøge danske sogne, kapsejlads, Mozart, corona og verdens måske kedeligste hjemmeside.

https://www.sailgp.com: Stå til søs og husk søsygetabletter. SailGP starter op. Yihaah.

www.sogn.dk: Her finder ud informationer om samtlige sogne i Danmark.

https://g.co/kgs/rbn8hb: Masser af info og nyheder om coronavirusset

https://write-box.appspot.com: Verdens kedeligste hjemmeside? Men nyttig sikkert …

https://www.mozart.it: Fancy webdesign – og nej, det handler ikke om musikeren.

 

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.